STABILIZACIJA EPIDEMIJE U REPUBLICI SRPSKOJ: Virus korona potvrđen kod još 143 osobe, 18 preminulih

R.S.

05. 01. 2021. u 11:50

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je testiran 591 laboratorijski uzorak, a virus korona potvrđen je kod 143 osobe. U Banjaluci i Bijeljini je zabilježen dvocifren bro novozaraženih.

СТАБИЛИЗАЦИЈА ЕПИДЕМИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Вирус корона потврђен код још 143 особе, 18 преминулих

Foto: D. Pozderović

Takođe, prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva.

Najmlađa preminula osoba je imala 52 godina i iz Sokoca je, a najstariji pacijent je 89-godišnji Banjalučanin. Do sada je u Srpskoj bilo ukupno 1.828 smrtnih slučajeva.

U Republici Srpskoj je trenutno hospitalizovano ukupno 698 ljudi, u UKC RS u Banjaluci 267, te u opštim bolnicama 431 pacijent. Na respiratoru je 27 osoba u UKC RS i 25 osoba u ostalim bolnicama.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković je istakao da je manje hospitalizovanih, te da je trenutno nastupio period stabilizacije epidemiološke situacije.

-U periodu smo stabilizacije i cilj nam je da to zadržimo kako bismo smanjili pritisak na zdravstveni sistem i da brojevi na dnevnom nivou budu što manji, te da epidemija bude pod kontrolom - kazao je Zeljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)