PREUZELA GA POLICIJA: Osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana izašao iz bolnice

Novosti onlajn

21. 12. 2020. u 16:41

NAKON izlaska iz UKC RS, gde je bio hospitalizovan, Dragan Ševo, osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova, danas su preuzeli pripadnici MUP-a RS i biće kriminalistički ispitan u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.

ПРЕУЗЕЛА ГА ПОЛИЦИЈА: Осумњичени за убиство монаха Стефана изашао из болнице

Foto: P.U.R.S.

Naime, on je od 9. decembra bio hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS gde mu je operativno zbrinuta povreda grudnog koša, a nakon toga premešten u Službu za torakalnu hirurgiju UKC RS.

Prema rečima načelnika Službe za torakalnu hirurgiju Marka Kantara, pacijent je nakon operativnog zbrinjavanja u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS bio hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju gde je lečenje uspešno okončano i danas je otpušten iz UKC RS uz terapijske preporuke.

Po izlasku iz bolnice, protiv njega će policija preduzeti zakonom predviđene mere zbog sumnje da je počinio ubistvo.

Foto Fejsbuk

ubijeni monah Stefan

Dragan će prvo biti na kriminalističkoj obradi policije, a zatim bi uz izveštaj trebalo da bude predat nadležnom tužilaštvu, te nakon ispitivanja pred tužiocem sledi odluka o daljim merama.

Da podsetimo, otac Stefan, dugogodišnji monah ovog manastira u Babićima, ubijen je 12. decembra u večernjim časovima.

Osumnjičeni je, navodno imao problema s narkoticima i finansijama i redovno je posećivao ovaj manastir, pa njegov dolazak kobnog dana nije slutio na tragediju. Otac Stefan ga je navodno primio na večeru, ali je osumnjičeni, prema prvim informacijama, monaha navodno izbo nožem dva puta zbog novca, jer je uzeo oko 50 evra.

(Nezavisne)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći