DNS U PRNJAVORU O LOKALNIM IZBORIMA: Ostvarili najbolji rezultat u istoriji, ostaju u opoziciji

N. ĐURIĆ

18. 12. 2020. u 22:01

OPŠTINSKI odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Prnjavoru, sa osvojenih 1.734 glasa i tri odbornička mandata u lokanom parlamentu, zabeležio je najbolji rezultat u svojoj istoriji.

ДНС У ПРЊАВОРУ О ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: Остварили најбољи резултат у историји, остају у опозицији

Foto: DNS

To za „Novosti“, ističe predsednik Opštinskog odbora ove stranke Dragan Radić. On napominje da je uspeh gotovo stopostotan, tačnije višestruk, u odnosu na prethodne izbore kada je DNS dobio 928 glasova i jedan odbornički mandat.

- Prnjavorski DNS je, kao što smo, oslanjajući se na podršku naroda na terenu, očekivali i najavljivali, sa brojem osvojenih glasova i odbornika u Skupštini opštine, iza SNSD i SDS, treća partija po snazi. Sasvim malo glasova nedostajalo i za četvrtog odbornika, ali ne možemo a da ne budemo prezadovoljni ovim odličnim rezultatom - konstatuje Radić.

I ovaj 37-godišnji medicinski radiolog u prnjavorskom Domu zdravlja, sa 649 lična glasa što je izuzmuli se dve najveće stranke (SNSD i DNS) najbolji pojedinačni rezultat, predstavljaće DNS u Skupštini opštine.

- Raduje me da će mi društvo u skupštinskim klupama praviti mladi a već respektabilni lekar u Domu zdravlja Bojan Subotić, kao i Goran Šarčević, ugledni domaćin i samostalni privrednik, demobilisani borac prve kategorije - ističe Radić.

VREDNOVAN DOPRINOS RAZVOJU OPŠTINE

PREDSEDNIK i novi odbornik DNS-a kaže da su im mnogobrojni Prnjavorčani ukazali poverenje pre svega ceneći njihov doprinos razvoju opštine u protekle četiri godine.

- Vrednovali su naši sugrađani zato što su mnoge investicije sa republičkog nivoa stigle u Prnjavor zahvaljujući baš kadrovima naše stranke. Od predsednika Nenada Nešića do bivšeg ministra Daneta Maleševića. Sa mnogim putevima, mostovima, kružnim tokovima, poboljšanim statusom i izgledom naših škola, novim stanovima putem Sekretarijata za izbegla i raseljena lica, naša opština je daleko funkcionalnija i lepša. Sigurno ćemo opravdati poverenje i očekivanja i u narednom periodu - optimista je Radić.

Čelni čovek partije dodaje da to nije pobeda samo njih trojice izabranih odbornika, već kompletne liste od, kako kaže 31 odborničkog kandidata, čestitih domaćina, privrednika, obrazovanih mladih ljudi, demobilisanih boraca, kao i armije glasača.

Odgovarajući na naše pitanje Radić najavljuje da će DNS u prnjavorskoj skupštini, najverovatnije, delovati opoziciono i da se neće priključiti vladajućem SNSD-u.

- Zasad niko iz vladajućeg SNSD-a nije s nama razgovarao. No, mi svakako nećemo po svaku cenu u vlast. Kao korektivan faktor, žigosaćemo sve što je loše i štetno, a inicirati i podržati sve što je dobro, u opštem interesu Prnjavorčana. Očito je da oni žele nova lica i promene, i mi smo dio tih promena - poručuje Radić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić