AKCIJA GRANIČNE POLICIJE BIH I REPUBLIKE SRPSKE: 250 Policajaca pretresa krijumčare cigareta (Foto)

O.M.

16. 12. 2020. u 08:31

GRANIČNA policija BiH i MUP Republike Srpske jutros su započeli realizaciju akcije "Volf" usmerenu na razbijanje organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta.

АКЦИЈА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ И  РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: 250 Полицајаца претреса кријумчаре цигарета (Фото)

Foto: V. Mitrić

Granična policija BiH i MUP Republike Srpske jutros su započeli realizaciju akcije "Volf" usmerenu na razbijanje organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiHU, a toku su pretresi na 20 lokacija. U GP BiH navode da je akcija mesecima pripremana i tom prilikom je dokumentovano više krivičnih dela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porekla bez akciznih markica uz učešće više osoba organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definisanu organizaciju posla.

- Uloge članova uglavnom su podeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta. Ovako organizovane kriminalne grupe međusobno su se povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem krijumčarenja i rasturanja cigareta. - rekla je portparol GP BiH Franka Vican.

Ona kaže da je u realizaciji akcije "Volf" angažovano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP Republike Srpske.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da je ovo jedna od najopsežnijih akcija usmerenih na otkrivanje i procesuiranje osumnjičenih za nezakonit promet velike količine akcizne robe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije