NOVČANU POMOĆ DOBIJAJU I ORTACI: Podsticaji za samozapošljavanje u Semberiji

V. MITRIĆ

04. 12. 2020. u 19:00

GRADSKA uprava Bijeljina i JU „Zavod za zapošljavanje Republike Srpske“ raspisali su javni poziv za dodelu podsticaja nezaposlenima iz Semberije.

НОВЧАНУ ПОМОЋ ДОБИЈАЈУ И ОРТАЦИ: Подстицаји за самозапошљавање у Семберији

Foto: V. M.

Reč je o programu vrednom 40.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta obezbeđeno 50 odsto novca, , a sa ciljem podrške samozapošljavanju i razvoju zanatstva.

Pravo na podsticaj imaju nezaposleni sa evidencije Zavoda za zapošljavanje - Biro Bijeljina, koji su nastanjeni na području grada Bijeljina i stariji od 18 godina, a pripadaju jednoj od grupa - demobilisani borci VRS; ratni vojni invalidi VRS; deca poginulih boraca VRS; nezaposleni sa više od 40 godina starosti; žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture; nezaposlena lica u ruralnim sredinama; štićenici domova koji su završili obrazovanje; mladi sa VSS bez radnog iskustva; mladi sa VSS bez radnog iskustva – deca poginulih boraca; mladi sa SSS bez radnog iskustva – deca poginulih boraca, kao i oni koji se nalaze na evidenciji duže od 6 meseci.

Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana Komisija, a maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od osam zainteresovanih. U slučaju da zahtev za novac podnese više ljudi, koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Rok za podnošenje prijava je do 20. decembra 2020. godine, a rezultati javnog poziva biće objavljeni na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama Grada Bijeljina i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna