PROTIV VIRUSA I 60 VOLONTERA: Studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci postali dobrovoljci Univerzitetskog kliničkog centra RS

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 11. 2020. u 07:26

INSTITUTU za javno zdravstvo Republike Srpske je tokom poslednja 24 sata prijavljeno 26 smrtnih slučajeva, virus je potvrđen kod još 516 osoba, pa trenutni bilans od početka pandemije iznosi ukupno 63 umrlih i 24.071 oboleli.

ПРОТИВ ВИРУСА И 60 ВОЛОНТЕРА: Студенти Медицинског факултета у Бањалуци постали добровољци Универзитетског клиничког центра РС

Deo studenata koji su postali i volonteri / Foto D. Pozderović

Da bi se pojačala borba sa virusom, u četvrtak je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci samoinicijativno počelo da volontira 60 studenata ovdašnjeg Medicinskog fakulteta.

- S obzirom na to da imamo više od 450 kovid pacijenata, od kojih je broj onih na respiratorima premašio 50, uz još 200 ljudi kojima je neophodna kiseonička terapija, svaka pomoć nam je dobrodošla - kaže generalni direktor UKC dr Vlado Đajić, procenjujući i to da zdravstveni sistem u Republici Srpskoj ima budućnost, te da stanovnici ne bi trebalo da brinu.

Predstavnik studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci i jedan od pomenutih volontera Stefan Kremenović kaže da su svi oni studenti završnih godina koji su delimično već obučeni za rad u zdravstvenim ustanovama, a zasad uglavnom pomažu u obavljanju administrativnih poslova, mada prisustvuju vizitama i pripremaju se za susret sa kovid pacijentima.

Kremenović posebno naglašava i to da su sve njegove kolege u potpunosti zaštićene, pa ne postoji bilo kakva mogućnost da neko i sam bude zaražen tokom volonterskog rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu