KAPITALNA ULAGANJA U MODRIČI: Sela se pretvaraju u urbane sredine

V.B.

11. 11. 2020. u 15:10

U OKVIRU kapitalnih ulaganja na području opštine Modriča rade se infrastrukturni objekti u gotovo svim Mesnim zajednicama.

КАПИТАЛНА УЛАГАЊА У МОДРИЧИ: Села се претварају у урбане средине

Foto: V.B.

Trenuno se radi uređenje Svetosavske, glavne gradske, ulice, a u mesnim zajednicama Vranjak i Koprivna asfaltirano je pet seoskih puteva čija je ukupna vrijednost peko 185 hiljada marka.

U Svetosavskoj ulici uređeno je više od 50 parking mesta, a građanima će posebno značiti ona ispred Doma zdravlja. Istovremeno, u ovoj ulici rade se trotoari i ulična rasveta. Uskoro će građani Modriče moći slobodnije i sigurnije da se kreću šetalištem, a ispred Doma zdravlja biće smanjene saobraćajne gužve.

Foto: V.B.

- Sve je ovo lepo i moramo biti zadovoljniji. Lakše se može doći u Dom zdravlja, ulična rasveta je takođe važana, trotoari za šetnju. Međutim bojim se da je ovo samo pored izbore, pa čim oni prođu sve će stati.- sumnjičav je modričanin Aldin Alić.

Osim jezgra grada, u toku je i asfaltiranje pet seoskih puteva u MZ Vranjak i Koprivna. Dva kilometra novih puteva za meštane mnogo znače. Pero Pantić i Novak Vasilić iz Vranjaka su zadovoljini asfltranim putevima.

Foto: V.B.

- Nema više blata niti udarnih rupa na putu.Traktorom je ovuda bilo teško proći a sad ćemo lakše i brže stizati u Modriču da obavimo svoje poslove.- kažu Pero i Novak.

- Ovo je zaselak Šušnjari i ovaj put smo mi održavali u solidnom stanju. Sada smo se angažovali sa opštinom i evo dobili smo asfalt koji nam mnogo znači, prvo za nas meštana ali i za celo selo.- kaže Petar Marković iz Koprivne.

Za uređenje Svetosavske ulice i parkinga iz budžeta opštine Modriča izdvojeno je 97 hiljada maraka .Vrednost radova na asfaltiranju pet seoskih puteva u Mesnim zajednicama Vranjak i Koprivna veća je od 88 hiljada maraka.

Foto: V.B.

- U Budžetu opštine Modriče za kapitalne investicije ove godina su planirana 4 miliona i 365 hiljada maraka od čega je za izgradnju gradskog bazena predviđeno milion i 300 hiljada. To su kreditna sredstva. U toku je realizacija pored navednih još nekoliko projekata u svim mesnim zjaednicama koji će biti nastavljeni i naredne godine ako se ne uspe zavšiti do kraja kalendarske 2020.godine.- naglasio je Nikola Savić, zamenik načelnika opštine Modriča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima