STIŽE IRB: Krediti lakše dostupni građanima Bijeljine

V.Mitrić

11. 11. 2020. u 09:29

U NARODNOJ godini Investiciono-razvojna banka Republike Srpske namerava da u Bijeljini otvori predstavništvo, kako bi sve kreditne linije, za privredu i stanovništvo, bile lakše dostupne žiteljima Bijeljine ali i čitave regije.

СТИЖЕ ИРБ: Кредити лакше доступни грађанима  Бијељине

Foto: V.M.

Na sastanku predstavnika Investiciono-razvojne banke i Grada Bijeljina, koji je juče održan u Bijeljini, dogovoreno je da prostorije za rad obezbedi Gradska uprava.

- Strateški interes Grada je otvaranje novih radnih mesta, kao i da republičke institucije imaju svoja predstavništva ili sedišta u Bijeljini. Zbog toga pozdravljamo inicijativu IRB da početkom naredne godine otvori kancelarije u našem Gradu – istakao je nakon sastanka Aleksandar Đurđević, predsednik gradske Skupštine.

Ocenjujući da je osnovni cilj IRB-a da sredstva i plasmani budu dostupni širom Republike Srpske, Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRB-a, je podsetio da je ova banka prva počela sa realizacijom mera pomoći radi ublažavanja posledica pandemije.

- Doneli smo odluko o moratorijumu, bez plaćanja bilo kakvih obaveza i odluku o tri meseca grejs perioda, smanjili kamatne stopa za sve kreditne linije prema privredi na 0.5 odsto. Povratne informacije od udruženja privrednika su veoma pozitivne i zbog toga mislimo da se IRB postavio na pravi način – smatra Vrhovac.

Na području Bijeljine je putem IRB, do sada, uloženo 160 miliona KM.

- Zajedno sa nama dolazi i Garantni fond kao jedna od važnih institucija u RS, koji deluje zajedno sa Investiciono-razvojnom bankom, što znači da će privrednici i stanovnici Semberije svoje potrebe za kreditnim sredstvima moći da zadovolje u Bijeljini – najavio je Vrhovec.

Investiciono-razvojna banka RS je od osnivanja plasirala oko 2.7 milijarde KM kreditnih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)