GRADE KUĆU ZA PORODICU VUJIĆ : Grad Bijeljina pomaže socijalno ugrožene građane

V. M.

05. 11. 2020. u 12:29

NAKON nedavne posete gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića socijalno ugroženoj šestočlanoj porodici Vujić iz Donjeg Crnjelova, u njihovom dvorištu započeta je izgradnja nove kuće.

ГРАДЕ КУЋУ ЗА ПОРОДИЦУ ВУЈИЋ : Град Бијељина помаже социјално угрожене грађане

Foto V. Mitrić

Milan Vujić i njegova supruga Nada imaju troje dece, a staru kuću sa dve prostorije sa njima trenutno deli i Milanova majka.

- Nas šestoro živi u kućici od 21 metra kvadratnog, a majka se teško kreće i potrebna joj je svakodnevna pomoć. Izgradnja nove kuće je nešto veliko za sve nas, jer sa trenutnim primanjima nikada ne bismo mogli da se odlučimo na takav korak. Niko od nas nije zaposlen, moja žena je ćerka poginulog borca, malo se bavimo poljoprivredom, idemo u nadnicu, snalazimo se. Drago nam je da će u novoj kući deca imati svoju sobu, a dobićemo i kupatilo - istakao je Vujić.

Foto V. Mitrić

Šef gradskog Odseka za upravno-pravne poslove i socijalnu zaštitu korisnika Željka Grujičić kaže da je Odeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu izašlo na teren, posetilo Nadu Vujić, i ubrzo dobilo odobrenje za početak izgradnje kuće.

- Za Nadu i njenu porodicu smo čuli posredstvom drugih ljudi i odmah smo izašli na teren i uverili se u njihov težak položaj. Mislimo da će sinergija vlasti na lokalnom i republičkom nivou značiti i veću pomoć za ljude koji imaju slične muke - poručila je Grujičićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a