LISICE ZBOG PRETNJI: Ne jenjavaju sukobi u Sokocu, uhapšen Dušan Borovčanin, brat nedavno pretučenog Marka, , zastrašivao Stefana Delića

O. MATAVULj

30. 10. 2020. u 07:25

SOKOLAČKA policija uhapsila je Dušana Borovčanina (27) iz tog grada zbog sumnje da je pretio sugrađaninu Stefanu Deliću (27), koji se nalazi pod istragom zbog premlaćivanja Dušanovog brata Marka (30).

ЛИСИЦЕ ЗБОГ ПРЕТЊИ: Не јењавају сукоби у Сокоцу, ухапшен Душан Боровчанин, брат недавно претученог Марка, , застрашивао Стефана Делића

Policija privodi osumnjičene / Foto RTRS

U policiji navode da je celi slučaj prijavljen u četvrtak i osumnjičeni je ubrzo pronađen.

- Policijski službenici lišili su slobode D. B. iz Sokoca, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti. Sumnjiči se da je uputio ozbiljne pretnje po život i telo S. D. iz Sokoca. O svemu je obavešteno tužilaštvu i u toku je rad na dokumentovanju krivičnog dela - saopštila je PU Istočno Sarajevo.

To je, kako saznajemo u PU Istočno Sarajevo, nastavak sukoba koji tinjaju od 17. oktobra kada je ispod "ford galaksija" Saše Karadžića u Podromaniji otkrivena eksplozivna naprava velike razorne moći.

Bomba je na vreme primećena i deaktivirana, pa su sprečene katastrofalne posledice. Uviđajem je utvrđeno da je bila podmetnuta na pod ispod suvozačevog sedišta. Zbog toga u policiji sumnjaju da je meta napada bio Ognjen Orašanin zvani Oras, koji ima kriminalni dosije. Policija je pokrenula istragu i slučaj je kvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Samo šest dana kasnije, 23. oktobra, Orašanin i Karadžić su uhapšeni zajedno sa Stefanom Delićem nakon što su presreli i pretukli Marka Borovčanina. Motiv napada je, kako sumnjaju u policiji, privatna istraga koju su pokrenuli u nameri da dođu do informacija o osobama koje stoje iza podmetanja eksploziva. Iako je zadobio teške povrede, Borovčanin je odbio hospitalizaciju i otišao kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!