JOŠ JEDNA NESREĆA U LOVU: Gađao divlju svinju, a ranio kolegu lovca - Očevici tvrde "borba na život i smrt!"

O. M.

26. 10. 2020. u 12:02

GORAN Đuričić (48) iz Banjaluke ranjen je u lovu u mestu Stratinska kod Bronzanog Majdana kada ga je, pucajući u divlju svinju, nehotično pogodio njegov sugrađanin Stefan Čajić (19).

ЈОШ ЈЕДНА НЕСРЕЋА У ЛОВУ: Гађао дивљу свињу, а ранио колегу ловца - Очевици тврде борба на живот и смрт!

Foto: O.M.

Đuričića je jedna kugla sačme pogodila ispod desnog pazuha. Zadobio je prostrelnu ranu zbog koje mu je ukazana lekarska pomoć u UKC Republike Srpske.

U PU Banjaluka navode da se nesreća dogodila se u subotu za vreme lova na divlju svinju.

- Osumnjičeni je ciljao divlju svinju koja se kretala i otišla prema Đuričiću. Ispalio je hitac i jedna kugla sačme je ranila Đuričića - navode u policiji.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić kaže da je nad osumnjičenim izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

- Policiji je prijavljeno da je u lovištu u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke prilikom lova došlo do ranjavanja G. Đ. od strane osumnjičenog S. Č. O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu - rekla je Mučibabić.

Očevici dramatično događaja pričaju da se tu radilo o borbi na život i smrt, te da je Čajić praktično spasio život Đuričiću, ali i sebi, jer su svi uvereni da bi ih vepar, težak 185 kilograma, rastrgao da ga nisu više puta pogodili.

- Vepar je već bio ranjen kada je upao između njih. Obojica su pucali i Đuričić i Čajić. Međutim i pored toga što je više puta pogođen vepar nije pao. Nastavio je da ide prema Đuričiću i da ga je dohvatio verovatno bi ga rastrgao. To je bila bliska borba i vepar je svega tri metra bio udaljen od Đuričića kada ga je Čajić pogodio. Tako je spasao i Đuričića i sebe od divlje životinje - pričaju lovci, navodeći da je vepar na kraju odstreljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni