OSUĐENI SAMO NA NOVČANU KAZNU: Presuda Banjalučanki Slobodanki Bojanić, čiji su psi izujedali petoro komšija

O. M.

24. 10. 2020. u 11:50

SLOBODANKA Bojanić (53), vlasnica dva psa koji su napravili "pokolj" u Banjaluci i izgrizli petoro njenih komšija, osuđena je u Osnovnom sudu u Banjaluci na novčanu kaznu od 12.000 maraka.

ОСУЂЕНИ САМО НА НОВЧАНУ КАЗНУ: Пресуда Бањалучанки Слободанки Бојанић, чији су пси изуједали петоро комшија

Foto privatna arhiva

Krvava drama odigrala se 5. avgusta 2017. kada su se Slobodankini srednje-azijski ovčari otrgli kontroli i izujedali Mlađena Radakovića, koji je preminuo zbog zastoja srca uzrokovanog stresom tokom borbe sa psima. Ujede pasa pretrpeli su njegov sin Stefan (25) i supruga Marica (60), i Zora Mišić (60) i njen muž Momir (61).

Bojanićeva je proglašena krivom za izazivanje opšte opasnosti, a presuda nije pravosnažna i odbrana je uložila žalbu banjalučkom Okružnom sudu.

U optužnici se navodilo da je Bojanićeva u boksovima držala dva opasna psa "azijata", koji nisu bili vakcinisani protiv besnila. U jednom trenutku pse je pustila iz boksa, bez zaštitne korpe na njušci, i oni su preskočili ogradu visoku 1,2 metra i izašli na ulicu.

ZASTOJ SRCA

MLAĐAN Radaković je preminuo u bolnici nakon ukazivanja lekarske pomoći.

- Usled velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja kod Mlađena je došlo do naglog zatajivanja rada srca, što je dovelo do njegove smrti - navodi se u optužnici.

Bez povoda su napali i izgrizli Zoru Mišić i njenog supruga koji je pokušao da joj pomogne.

Psi su krenuli dalje ulicom gde su napali Maricu i Stefana Radakovića. Oni su u šoku počeli dozivati pomoć i iz kuće je izašao Maričin suprug Mlađen s namerom da ih odbrani. Psi su ga napali i grizli po vratu, ramenu, podlaktici, grudnom košu i stopalima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)