MIĆIĆ DAROVAO EMU: Prijem za malu šampionku

V. M.

21. 10. 2020. u 17:55

МИЋИЋ ДАРОВАО ЕМУ: Пријем за малу шампионку

Foto: V. Mitrić

POSLE izuzetnih rezultata postignutih u atletici, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za dvanaestogodišnju Emu Kovač, članicu AK „Akademac“ i tom prilikom, kao simboličnu finansijsku podršku, uručio joj nagradu od 500 KM.

- Gradska uprava stoji iza svih sportskih klubova, pružajući im tehničku ili finansijsku podršku, a pomoć u radu smo pružili i „Akademcu“. Ono što je Ema postigla za kratko vreme sigurno je dobra preporuka za bavljenje atletikom, a Bijeljinu je predstavlja u najboljem svetlu širom regiona – kazao je Mićić.

Od jula, kada je organizovanje takmičenja ponovo dopušteno, Ema je sa svih šest održanih takmičenja na nivou Srpske i BiH donela odličja.

Foto: V. Mitrić


- Takmičila sam se sa vršnjacima, ali i u kategoriji sa tri i pet godina starijim učesnicima, u disciplinama na 600 i 800 metara. U subotu učestvujem na državnom takmičenju u krosu, na stazi od dva kilometra, i nadam se da tituli prvaka – kazala je Ema.

Ema Kovač je šampion RS u svim disciplinama u kojima se takmiči i proglašena je za najbolju atletičarku Atletskog caveza Republike Srpske u svojoj uzrasnoj kategoriji, što smatra svojim najvećim uspehom. Talenat mlade atletičarke zapažen je i u Srbiji, zbog čega je pozvana da učestvuje na Kampu najperspektivnijih atletskih nada Srbije, koji je održan na Kopaoniku od 20. do 27. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)