U UGLJEVIKU JEFTINA VODA ZA PIĆE: Kubik - 1 km(60 dinara)!

V. M.

21. 10. 2020. u 17:09

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić posetio jes Komunalno preduzeće „Kompred“ i sa rukovodstvom posetio bazen pitke vode iz kog se sugrađani snabdevaju vodom za piće.

У УГЉЕВИКУ ЈЕФТИНА ВОДА ЗА ПИЋЕ: Кубик - 1 км(60 динара)!

Foto: V. Mitrić

Perić je istakao da je funkcionisanje „Kompreda“ izuzetno važno za Ugljevičane,istakavši da je ovo preduzeće primer dobrog poslovanja, jer već duže vreme posluje u suficitu“.

-U prethodnom periodu opština Ugljevik izgradila 18 vodovoda, u skoro svim mesnim zajednicama, zajedno sa sugrađanima unapredili smo vodosnabdijevanje, a naša opština je i poznata kao jedna od  najjeftinijih po pitanju usluga vodosnabdijevanja, gde je cena od 1 KM po metru kubnom potrošene vode za piće, koliko i litar u radnjama- kaže Perić, koji je izrazio zadovoljstvo, jer se ovo preduzeće bavi i odvozom čvrstog odpada i da da je višeod 90 odsto ove opštine obuhvaćeno prevozom odpada do deponije u Bijeljini.

Foto: V. Mitrić

Direktor „Kompreda“ Milan Lazić priča da usluge vodosnabdievanja koristi 4.400 korisnika a oko 4.000 njih i odvoz čvrstog odpada.

-Isporučujemo pitku vodu u skoro svim mjesnim zajednicama naše opštine, a gazdujemo i kanalizacionom mrežom na području Ugljevika- rekao je Lazić.- Opština Ugljevik od kako je ovo preduzeće preuzelo odvoz čvrstog odpada mnogo čistija kao i da se na to posebno obraća pažnja.Od prošle godine imamo povećanje i proizvodnje vode, a čak više od 9.000 tona čvrstog odpada je odvezeno na deponiju u odnosu na prošlu godinu i to su sve pokazatelji da naši radnici uspešno obavljaju svoje poslove.

Govoreći o ulaganjima Lazić je podsetio da se konstantno vodi računa O opremi a da se danas mienja oprema za hlorisanje vode I da će se time uspostaviti bolja kontrola i prerada vode za piće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)