PLJUŠTALE KAZNE, NAPLAĆENO 3.500 EVRA: Za vikend sedam ugostiteljskih objekata prekršilo mere prevencije

Novosti online

29. 09. 2020. u 09:16

ПЉУШТАЛЕ КАЗНЕ, НАПЛАЋЕНО 3.500 ЕВРА: За викенд седам угоститељских објеката прекршило мере превенције

Foto: N. Skenderija

ZBOG nepoštovanja preventivnih mera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama proteklog vikenda ugostiteljskim objektima izrekli kazne u iznosu od oko 3.500 evra (7.000 KM).

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda obavili 335 inspekcijskih kontrola, a u sedam slučajeva ugostitelji su zatečeni u prekršaju. Pojačane kontrole nastavljene su u ugostiteljskim objektima, sa akcentom na večernje sate, poručuju iz Inspektorata RS, piše Srpskainfo.

– U okviru sprovođenja navedenih mera, u protekla tri meseca obavljeno je preko 15.000 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od oko 245.000 KM. Inspektori će nastaviti sa pojačanim nadzorom i u narednom periodu, a dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona – saopštili su iz Inspektorata RS, još jednom naglasivši da zajednički interes svih treba da bude nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)