OPTUŽNICA PRNjAVORČANIMA: Pokušali da siluju 12-godišnjakinju

O.M.

25. 09. 2020. u 12:37

ОПТУЖНИЦА ПРЊАВОРЧАНИМА: Покушали да силују 12-годишњакињу

Foto: D. Pozderović

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mehmeda K. (21) i Milana N. (23) iz Prnjavora kojom se terete za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice.

Radi se o slučaju koji se odigrao krajem jula ove godine u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru. Devojčica je u društvu 15-godišnjeg prijatelja bila u školskom dvorištu, kada su se optuženi okomili na njih. Do silovanja, srećom, nije došlo zahvaljujući 15-godišnjaku, te brzoj reakciji policije koja je optužena uhvatila "na delu".

Iz policije je tada navedeno da su optuženi, po dolasku u dvorištu, oterali 15-godišnjaka, a potom se okomili na njegovu prijateljicu. Mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je jedan od nasilnika oteo mobilni telefon. On je zatim izašao na ulicu i zaustavio prvi automobil koji je naišao, pa je vozačevim telefonom pozvao policiju i prijavio napad.

- Patrola je u Boleslavečkoj ulici zatekla mladiće i devojku. Ona im je ispričala da su, nakon što oterali njenog druga, napali. Jedan od njih je počeo da je ljubi i hvata rukama po intimnim djelovima tela. Srećom, policajci su stigli na vreme i sprečili ih u nameri da je siluju - naveli su tada u policiji.

Uz optužnicu sud je Mehmedu K. produžio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, dok će se Milan K. braniti sa slobode.

Obojica optuženih poznati su policiji po raznim prekršajnim i krivičnim delima, a u vreme napada su bili pod dejstvom alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)