KONDIĆ: Manjača je resurs Banjaluke, a ne mesto za igranje rata

S. M.

24. 09. 2020. u 14:53

КОНДИЋ: Мањача је ресурс Бањалуке, а не место за играње рата

Foto: SPS

ŠEF Povereništva SPS Banjaluka Saša Kondić poručio je da će ova partija pokrenuti aktivnosti na zaštiti Manjače kao razvojnog resursa Banjaluke i Republike Srpske, te da se aktivnosti poput vojnih vežbi izmjeste na pogodnije lokacije.

Kondić je istakao da su mnogi proteklih dana potpuno promašili temu komentarišući dešavanja na Manjači, kao i da taj problem nije ni verske ni geopolitičke prirode, nego je tema razvoj i budućnost Banjaluke.

– Grad Banjaluka je uložio velika sredstva u razvoj Manjače, u gradnju turističkog kompleksa, snabdijevanje vodom, pomoć poljoprivredi i stvaranje preduslova za dalji razvoj. Za svakog razumnog čoveka i za veliku većinu Banjalučana sa kojima sam imao priliku da razgovaram na ovu temu, vežbanja na Manjači nisu ništa drugo nego igranje rata i bespotrebna smetnja normalnom odvijanju života na Manjači i u Banjaluci. Ako ništa, dovoljan razlog da svi dignemo glas je obustavljanje saobraćaja i spriječavanje ljudi da obavljaju svakodnevne poslove ili da idu u nabavku ili jednostavno da sa porodicom posete jezero u koje su uložena sredstva građana i gde će se još ulagati u cilju razvoj turističkih potencijala - rekao je Kondić.

On je naglasio da postoje planovi i projekti za dalji razvoj i da je zaštita resursa prioritet, te da nema razumnih ni logičnih argumenata protiv ovakvog stava SPS.

– Manjača je danas najpoznatija po tradicionalnom turističkom događaju od posebne važnosti za RS, a reč je o Kočićevom zboru. Verovatno ste svi upoznati sa inicijativom predsednika SPS Gorana Selaka, pod nazivom Kočićev Sabor, koja previđa jačanje i širenje ove manifestacije i njeno prerastanje u regionalni događaj. Sa inicijativom su upoznate i lokalne i republičke institucije, a podrška je stigla i od udruženja građana i od meštana. To su teme na kojima SPS insitira ako pričamo o Manjači, o budućnosti, o razvoju i resursima grada i Republike Srpske – rekao je Kondić.

On je naglasio da će SPS pokrenuti ovu temu pred relevantnim gradskim, republičkim i bh. institucijama, jer to očekuju i građani i meštani koji žive na području Manjače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Idi bre bolan

24.09.2020. 15:39

... Poznata po 'tradicionalnom turističkom događaju od posebne važnosti za RS'..??!! Bodljevina bikova, šatorijada i šatorski programi i repertoari, četnički rekviziti, šund i kičeraj, opijanje i srbovanje do besvijesti.., eto to je ta posebna važnost.