DODIK: Čovek koji skriva diplomu ne može biti na čelu OBA

Vid Blagojević

12. 09. 2020. u 19:28

KOMENTARIŠUĆI formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH na osnovu krivične prijave protiv direktora OBA-e BiH Osmana Mehmedagića „Osmice“, Milorad Dodik je danas u Modriči rekao da ne zna tačno o čemu se radi i dodao:

ДОДИК: Човек који скрива диплому не може бити на челу ОБА

Foto: Vid Blagojević

- Znam da je dosta konfuzije bilo u vezi sa njegovom diplomom, načinom organizacije rada i zloupotreba koja se odnose na prisluškivanje. Smatram da je nedolično da na čelu Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH bude čovek koji skriva diplomu, te da u vezi sa njim postoji mnogo spekulacija, što treba da se izvede na čistac - reko je Milorad Dodik srpski član predsedništva BiH. 

Dodik je konstatovao da kada je u pitanju direktor OBA-e BiH postoji mnogo spekulacija koje se moraju isterati na čistac.

- Mislim da je nedolično da na čelu te agencije stoji čovjek koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti lice koje ima visoku stručnu spremu, a on to nije dokazao. Ako nema diplomu pitam se kako je mogao da bude četiri godine na čelu OBA i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da se radi - rekao je Dodik novinarima u Modriči.

Tužilaštvo BiH je potvrdilo da je formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji. 

- Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provere navoda iz prijave - navodi se u odgovoru medijima iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima