OTVORENI SPORTSKI TERENI U ZALUŽANIMA: Da se igra fudbal, košarka i rukomet (FOTO)

S. M.

09. 09. 2020. u 14:59

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač otvorili su danas teren za fudbal u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u banjalučkom naselju Zalužani.

ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У ЗАЛУЖАНИМА: Да се игра фудбал, кошарка и рукомет (ФОТО)

Foto: Srna

Svečano je otvoreno i igralište za rukomet, mali fudbal i košarku za područnu Osnovnu školu "Jovan Dučić" u Kuljanima.

Cvijanovićeva i Lukač uručili su i lopte fudbalerima Fudbalskog kluba "Policajac", od kojih su na poklon dobili dresove. Otvaranju sportskih terena prisustvovali su i mladi fudbaleri FK "Mladost" iz Zalužana koji su takođe na poklon dobili lopte.

Cvijanovićeva je istakla da je podržala projekat izgradnje Centra za obuku MUP i da je od izuzetnog značaja što je otvoreno školsko igralište, jer se time pokazuje jedinstvo MUP-a i lokalne zajednice.

- Uradili smo sve da ova škola ima bolje uslove za rad. Kada je reč o Centru za obuku, podsetiću da je mnogo puta osporavana njegova izgradnja, a pisalo se o Rusima, Amerikancima i mnogo čemu. Ovaj centar je značajan sa Srpsku, jer se ovde obučavaju kadrovi MUP koji su potrebni da štite ustavni poredak - rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Foto: Srna

 

Ona kaže da je ponosna na rad MUP i sve što je urađeno kako bi pripadnici ovog ministarstva imali bolje uslove za rad, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

- Ponosni smo kada realizujemo značajne projekte. Projekte realizujemo u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj i tako će biti i ubuduće - dodala je Cvijanovićeva.

Lukač je naglasio da je, uz izgradnju igrališta, započela izgradnja trim staze u dužini od pet kilometara.

Foto: Srna

- Sve što radimo jeste s ciljem unapređenja uslova za obuku i obrazovanje pripadnika MUP. Imamo još objekata koje rekonstruišemo i gradimo, a biće otvoreni u narednom periodu. U jednom od objekata biće kabineti i učionce za Policijsku akademiju - rekao je Lukač i naglasio da se sve radi uz pomoć Vlade i predsednika Republike.

On kaže da se u Centru za obuku na jednom mestu sprovodi fizička, taktička i vatrena obuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije