SKUPŠTINA RS POTVRDILA DODIKA: Ugrožen vitalni interes Srpske

R.S.

07. 09. 2020. u 18:03

NARODNA skupština Republike Srpske danas je na 16. posebnoj sednici dvotrećinskom većinom potvrdila izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

СКУПШТИНА РС ПОТВРДИЛА ДОДИКА: Угрожен витални интерес Српске

Foto: D. Pozderović

Ona glasi da je odluka Predsedništva BiH, usvojena bez konsenzusa na sednici održanoj 27. avgusta 2020, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske potvrdila je izjavu člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske da je po vitalne interese Republike Srpske veoma štetna odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES).

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS.

Predsednik skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović je istakao da je odluka usvojena dvotrećinskom većinom. Tokom glasanja niko nije bio suzdržan niti protiv, a usvojena je sa 56 glasova „za".

 
Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina