CVIJANOVIĆ: SDA često lopticu prebacuje u tuđe dvorište

S.M.

25. 08. 2020. u 17:03

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SDA kada je rešavanje problema migranata u BiH, lopticu prebacuje u tuđe dvorište. Cvijanović smatra da SDA treba da ponese odgovornost za mnoge procese, jer je doprinela mnogim od tih procesa.

ЦВИЈАНОВИЋ: СДА често лоптицу пребацује у туђе двориште

Foto: D. Pozderović

- Sa druge strane, ako je već u pitanju rešavanje, oni zauzimaju vrlo važne pozicije na nivou Saveta ministara i na nivou BiH, ali isto tako i na nivou FBiH i kantona, tako da se od njih očekuje da rade i doprinose pronalaženju rešenja, a ne otežavanju situacije, rekla je Cvijanović.

Ocenila je i da su besmislene izjave ministra bezbednosti BiH Selme Cikotića.

- Umesto da se zaista bavimo suštinom tog problema, bavimo se besmislenom pričom kako je porasla potrošnja, kako su migranti "kobajagi" zamena za turiste, kojih nemamo zbog epidemije virusa korona i sve druge stvari koje sam tamo čula - rekla je Cvijanović.

- SDA pokušava da krivicu svali na Srpsku, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, ali i Srbiju. Migrantska kriza je ozbiljan problem, koji je uzdrmao region i neophodan je adekvatan pristup,navodi Cvijanović.

Ipak, kako ističe, nije sigurna da je SDA ozbiljan partner za rešavanje ovih problema, jer je i njihova istorija delovanja problematična.

- Ta stranka ima prilično problematičan istorijat odnosa sa mnogim područjima, počevši od onog vremena kada su dolazili strani ratnici na prostor BiH, kada su dobijali ovde bez ikakvih problema državljanstva i druga dokumenta, a ni danas ne vidim opredeljenost da se bave tim problemom, rekla je predsednica Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)