U KAFIĆU ZATEKLI 351 OSOBU: Policija tokom vikenda kontrolisala "korona partije" širom RS

O. MATAVULj

25. 08. 2020. u 07:13

MINISTARSTVO Republike Srpske i inspekcijski organi tokom vikenda su kontrolisali više ugostiteljskih objekata koji nisu poštovali mere Republičkog štaba za sprečavanja širenja virusa korona i u kafiću "Brodvej" u Tesliću zatekli čak 351 osobu!

У КАФИЋУ ЗАТЕКЛИ 351 ОСОБУ: Полиција током викенда контролисала корона партије широм РС

Policija na terenu / Foto MUP RS

Odlukom štaba na javnim mestima dozvoljeno je okupljanje do 50 osoba, a kako je u "Brodveju" zatečeno sedam puta više ljudi protiv vlasnika je pokrenut krivični postupak zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

- Žandarmerija i pripadnici PS Tesliću 21. avgusta od 22.30 do 00.00 časa izvršili su kontrolu u kafe-baru u Tesliću gde je utvrđeno da se nalazi 351 lice - saopštio je MUP RS.

Krivično će odgovarati i organizator privatne žurke u Omladinskom domu u Srpcu gde su komunalna policija i pripadnici PS Srbac zatekli oko 100 osoba. Iste noći PS Prnjavor i komunalna policija posetili su devet ugostiteljskih objekata, a više od 50 osoba zatečeno je u kafe-baru "Akvarijus".

O svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da mu se dostavi izveštaj o preduzetim merama i radnjama.

- U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa zaključcima Štaba za vanredne situacije MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnosti radi prevencije i sprečavanja širenja virusa korona - saopštio je MUP RS.

Prethodnog vikenda policija je prekinula koridu u selu kod Mrkonjić Grada na kojoj je zatečeno oko 700 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!