"KORONA SVADBA" SA 170 LJUDI: Lažna dojava o bombi otkrila i kršenje zakona na slavlju u Doboju

Lj. ĐURIĆ

12. 08. 2020. u 08:39

LAŽNA dojava o bombi u svadbenom salonu SRC "Džungla" u subotu uveče otkrila je trostruko veći broj okupljenih na svadbi od onog koji je dozvoljen odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije u cilju prevencije širenja virusa korona.

КОРОНА СВАДБА СА 170 ЉУДИ: Лажна дојава о бомби открила и кршење закона на слављу у Добоју

Foto Lj. Đurić

Dojava o bomba je Policijskoj upravi Doboj prijavljena u 22.15.

- Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj i Sektora kriminalističke policije PU Doboj koji su ispraznili objekat, a potom sve prisutne uputili na bezbednu udaljenost. Nakon protivdiverzionog pregleda utvrđeno je da nije postavljena eksplozivna naprava kako unutar, tako i pored objekta - pojasnila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez, dodavši da su, osim njihovih pripadnika, u akciju provere bili uključeni i vatrogasci i Hitna pomoć.

Kako je policija utvrdila da je u objektu bio prisutan veći broj osoba od dozvoljenog, obaveštena je gradska Komunalna policija, koja je izašla na teren i napisala organizatorima prijavu.

Prvog radnog dana u ovoj nedelji je prema zakonskim propisima nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu podneta prijava.

Politika umešala prste?

PREMA informacijama do kojih su "Novosti" došle, sumnja se da lažna dojava o bombi ima političku pozadinu. Naime, spekuliše se da je prijava došla od suprotstavljene političke opcije kojoj pripada organizator svadbenog okupljanja.

- Tužilaštvo se izjasnilo da je D. T. organizator skupa i da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije virusa korona, jer je organizovao svadbeno veselje kojem je prisustvovalo od 170 do 180 gostiju - informacije su iz dobojskog tužilaštva.

Da li će krivično odgovarati osoba koja je uputila dojavu o bombi, kao i vlasnik objekta, ostaje da se vidi. Za sada je izvesno da organizatoru svadbe sledi proces zato što je prekršio zakon za ovoliko okupljanje, iako je, prema izvorima našeg lista, imao prećutnu saglasnost da organizuje svadbeno veselje sa brojem zvanica većim od dozvoljenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)