BELEG ZNAMENITIM SRBIMA: Biste velikana u Bijeljini

V. Đ.

06. 08. 2020. u 20:50

BISTE znamenitih Srba, Ive Andrića, Jovana Dučića, Mihaila Pupina i Nikole Tesle, postavljene su u središte velikog bijeljinskog parka, koji vezuje, preko uličice Patreijarha Pavla, koja ide kraj Manastira Vasilija Ostroškog do u srce grada.

БЕЛЕГ ЗНАМЕНИТИМ СРБИМА: Бисте великана у Бијељини

V. Mitirć

Umetnička dela, čiji je autor akademski vajar Bojan Mikulić iz Banjaluke postavili su na postamente radnici i stručnjaci bijeljinske firme „Evro mermer“ koji su izdašno pomogli da četvorica Srba koji su zadužili i srpstvo i svet, za sva vremena, budu ovekovečeni i u Semberiji.

Ovo je akcija koju su sa čelnicima lokalne vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Bijeljine, Mićom Mićićem, sproveli ovdašnji intelektualci i poslovni ljudi.

Zvanično biste će biti otkrivene, u nedelju, na Svetog Pantelejmona, krsnu slavu grada Bijeljine, čiji će domaćin biti srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

O Tesli, Pupinu, Dučiću i Andriću će besediti, kako je sam potvrdio za „Novosti“, akademik Matija Bećković, koji kaže da je ovo „još jedan svetao primer da mi znamo da poštujemo i slavimo one koji su slavu našeg roda proneli širom planete i da su, u našem narodu bili i ostali veliki, bez obzira gde on žive, da li na levoj, desnoj obali Drine ili Save ili vaskolikom rasejanju“.

V. Mitirć

V. Mitirć

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri