PREDATORIMA ODZVONILO: Deca u Srpskoj će biti sigurna na internetu

O. M.

06. 08. 2020. u 13:37

DARKO Kovrlija, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP RS, potpisao je sa Centrom za sigurni internet BiH protokol o saradnji u slučajevima nasilja nad decom i mladima u digitalnom okruženju.

ПРЕДАТОРИМА ОДЗВОНИЛО: Деца у Српској ће бити сигурна на интернету

Foto: Ilustracija

Protokol je potpisan s ciljem jačanja međusobne saradnje u zaštiti deteta od svakog oblika nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja, a njime se utvrđuju međusobni odnosi između potpisnika.

- MUP RS već niz godina sprovodi planske aktivnosti kojima se preventivno deluje na pojavu dela nasilja nad najmlađim korisnicima interneta i društvenih mreža, te je u tom cilju ostvarena saradnja sa obrazovnim ustanovama, te nevladinim organizacijama iz Srpske - navode u MUP RS.

Pojašnjavaju da se tako učenici osnovnih i srednjih škola kontinuirano edukuju o odgovornom i poželjnom ponašanju u digitalnom okruženju, te o tome kako da se zaštite od zloupotreba njihovih ličnih podataka i sadržaja koji su dostupni drugim licima putem interneta.

- Osim toga, brojne aktivnosti MUP RS bile su usmerene na otkrivanje i sankcionisanje počinilaca krivičnih dela protiv polnog integriteta deteta koja su izvršena putem interneta - saopštio je MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave