DODIK I ĐOKIĆ DOGOVORILI: SNSD i SP ostaju u koaliciji

S. Mišljenović

05. 08. 2020. u 14:08

LIDER SNSD Milorad Dodik izjavio je da su SNSD i SP u koalicionoj saradnji više od 20 godina, te da će tako i ostati.

ДОДИК И ЂОКИЋ ДОГОВОРИЛИ: СНСД и СП остају у коалицији

Foto: D. Pozderović

Nakon sastanka rukovodstva SNSD i delegacije SP u Banjaluci, Dodik je naglasio da između ove dve partije nema problema i otvorenih pitanja. 

- Odnos SNSD i SP ostaje stabilan, sa uvažavanjem naše koalicione saradnje koja je u nekim trenucima bila odlučujuća za važna pitanja u Republici Srpskoj. Ne želimo da se odreknemo kvalitetnih partnera i u tom pogledu smo samo ojačali našu saradnju - rekao je Dodik. 

Dodik je naveo da je tokom sastanka bilo reči o načinu na koji dve stranke gledaju na određena pitanja na republičkom i nivou BiH, te o potrebi da se usaglase određene politike u vezi sa lokalnim izborima. 

Osnovni dio sastanka, istakao je Dodik, odnosio se na to kako se pripremati za odgovore na pitanja u vezi sa posledicama virusa korona, kakve politike na ekonomskom i socijalnom planu treba da se vode, te kakve politike su moguće sa obzirom na to da SP vodi resor boraca i rada. 

- Kada je reč o našim međusobnim odnosima, mi smo danas potvrdili ranije potpisan sporazum na Mrakovici. On ustaje u utvrđenim odnosima, proporcijama i politikama - poručio je Dodik. 

On je podsetio da je u okviru koalicione saradnje SP dobila 12 odsto pozicija na različitim nivoima, te da je na tom polju najveći broj pitanja završen i da ostaje da se reše još neka pojedinačna mesta. 

Predsednik SP Petar Đokić rekao je da je na sastanku razmatrano kako da SNSD i SP objedinjeni u saradnji, kreiraju najbolje politike koji će poboljšati kvalitet života građana Republike Srpske. 

-To se pre svega odnosi na ekonomska i socijalna pitanja, na to kako da pomognemo građanima i privrednim društvima da prevaziđu posledice pandemije virusa korona, naveo je Đokić. 

On je dodao da su SNSD i SP u partnerstvu 24 godine, te da je to partnerstvo ugaoni kamen na kojem su nastajale i razvijale se sve politike Republike Srpske od tada do danas. 

- To vreme je bilo obeleženo brojnim uspjesima, rezultatima, ali i ogromnim naporima koje smo činili da savladamo brojne prepreke i možemo biti ponosni na istoriju našeg odnosa, poručio je Đokić. 

On je dodao da je karakteristika politike ove dve stranke to što su posvećeni interesima građana i Republike Srpske. 

- Usaglasili smo da nastavimo delovati na zaštiti identiteta Srpske delovanjem kroz institucije BiH i na međunarodnom planu, gde želimo da se ukupni odnosi grade na poštovanju izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma - dodao je Đokić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)