RODOLJUBOVO TELO NAĐENO PORED ŠKOLE, SUMNJA SE DA JE UBIJEN UDARCEM U GLAVU: Jeziv zločin potresao Srpsku, evo šta je prethodilo krvavom piru

Novosti online

20. 04. 2024. u 14:29

RODOLjUB Vasiljević sa Manjače ubijen je sa više udaraca tupim predmetom po glavi, a zbog sumnje da je počinio ubistvo uhapšen je Draženko Radulović (41) iz Banjaluke, potvrđeno je za ATV.

РОДОЉУБОВО ТЕЛО НАЂЕНО ПОРЕД ШКОЛЕ, СУМЊА СЕ ДА ЈЕ УБИЈЕН УДАРЦЕМ У ГЛАВУ: Језив злочин потресао Српску, ево шта је претходило крвавом пиру

Foto: Novosti

Već nakon uviđaja se sumnjalo da je Vasiljević ubijen, budući da su na telu bile vidljive povrede glave. Međutim, u prvi mah se nije znalo da li su povrede nastale od batinanja ili kao posledica pada.

- Izvršena je obdukcija kojom je potvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti i da je Vasiljević ubijen sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Sumnja se da su mu udarci naneseni letvom ili šipkom. Ti predmeti su tokom istrage pronađeni i izuzeti i biće predmet daljeg veštačenja - kaže izvor blizak istrazi.

On navodi da su operativnim radom na terenu i ispitivanjem svedoka kriminalistički inspektori PU Banjaluka do saznanja o mogućem izvršiocu, koji je još juče uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

- Radi se o Draženku Radulović koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo. On će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu. Po naredbi suda juče su izvršeni pretresi prostorija koje je on koristio - kaže izvor blizak istrazi.

Dosadašnja istraga ukazuje da je Vasiljević prethodnih dana bio u više kafana i pio alkohol. Naveče 18. aprila je, po izlasku iz kafane, počeo da uznemirava meštane Kola, da bi tupim predmetom razbio šajbu na parkiranom vozilu osumnjičenog Radulovića.

- Nakon tog između njih je došlo do svađe i Radulović je nasrnuo na Vasiljevića i više puta ga izudarao po glavi tupim predmetom usled čega je preminuo - kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Radulović je ranije prijavljivan policiji zbog nasilja u porodici.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je zbog ubistva uhapšen D.R.

- Preduzimanjem operativnih mera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mestu Kola, grad Banjaluka, gde je 19.04.2024. godine oko 06:35 časova u blizini osnovne škole pronađeno beživotno telo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanelo povrede licu R.V. usled kojih je isti preminuo.

Na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posledica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predelu glave - navode u policiji.

Dodaju da je na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19.04.2024. godine izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog dela.

- Sve mere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta lice D.R. će danas uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - saopštila je policija.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)