HOĆE DA SUDI DODIKU, A NAPRAVILA UŽASNE PROPUSTE: Postupanje Uzunovićeve biće deo argumentacije odbrane za njeno izuzeće

Novosti online

06. 02. 2024. u 10:40

ADVOKAT Anto Nobilo, član tima odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, smatra da je sudija Sena Uzunović, koja se u sudnici pojavila umesto Mirsada Strike, u sudnicu došla pripremljena da pošto-poto pokrene postupak i da glavni pretres počne čitanjem optužnice.

ХОЋЕ ДА СУДИ ДОДИКУ, А НАПРАВИЛА УЖАСНЕ ПРОПУСТЕ: Поступање Узуновићеве биће део аргументације одбране за њено изузеће

Foto: Printskrin

Nobilo je, gostujući u emisiji Drugi ugao, pojasnio da, ako imate zajedničku optužnicu i dođe do razdvajanja postupaka, kao u slučaju Dodika i v. d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, optužnica mora biti dorađena i mora da opisuje samo jednog optuženika.

Navodi i da je nakon zatraženog izuzeća sudije, zakon jasan, mora se obustaviti postupak, osim kod hitnoće ili ako će postupak biti ugrožen, što nije slučaj.

- Upravo će ovakvo postupanje sudije Uzunović biti deo argumentacije odbrane u pisanom zahtevu za njeno izuzeće - poručio je Nobilo.

Navodi da je Sena Uzunović ignorisala svojim faktičkim radnjama postojanje zahteva za izuzeće i provela je sve ono što je mislila da sprovede.

- Po meni, ona je ocenila da može, odbrana smatra da ne. Mi ćemo. naravno. u jednom momentu, ako bude potrebno. u žalbi sve to elaborirati i pokazati da je došlo do teškog kršenja prava okrivljenog - poručio je Nobilo.

Podsećamo, u Sudu BiH juče je održano ročište protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umesto Mirsada Strike.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!