PROTIV DISKRIMINACIJE I GOVORA MRŽNJE: U Bijeljini održan inkluzivni program za decu s poteškoćama u razvoju

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 09. 2023. u 17:43

U OKVIRU projekta „Približimo se“, na Trgu kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini održan je sportski inkluzivni događaj za decu s poteškoćama u razvoju.

ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ И ГОВОРА МРЖЊЕ: У Бијељини одржан инклузивни програм за децу с потешкоћама у развоју

foto V mItrić

Aktivnost je realizovana u saradnji grada Bijeljina, Ambasade Italije u BiH, Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA), AK ,,Atletik" Bijeljina i Specijalne olimpijade BiH, a cilj je bio stvaranje pozitivnih uticaja u borbi protiv diskriminacije, isključenosti, predrasuda i sprečavanja govora mržnje.

Ovu manifestaciju otvorio je sajetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić, poručivši da je inkluzija svih slojeva stanovništva u društvo vrlo bitna i da zbog toga Grad uvek rado pruža podršku ovakvim projektima.

U ime Populacionog fonda UN obratio se programski analitičar Hektor Ramirez.

- Predstavljamo „Fjužn fiesta“ festival i, u okviru njega, projekt „Zbližimo se“, koji je finansirala Vlada Italije, a  sprovela Ambasada Italije u BiH i Populacini fond UN-a. Bijeljina je jedan od sedam gradova BiH koji su prihvatili da organizuju ovu manifastaciju - rekao je Ramirez.

Izvršni direktor organizacije „Specijalna olimpijada“ Kada Delić Selimović rekla je da je današnja manifestacija održala kontinuitet aktivnosti i rada u saradnji sa Populacionim fondom UN-a u koji su uključeni gradovi Sarajevo, Istočno Sarajevo, Brčko, Bijeljina, Bosanski Petrovac, Tuzla i Banjaluka.

- Planirano je da svaki od ovih gradova bude domaćin i organizuje inkluzivnu košarku ili igru „tri na tri“ odnosno „pet na pet“. Uz veliku zahvalnost Gradskoj upravi i koordinatorima, nadam se da ćemo danas uživati u onome što je cilj ovog projekta i da će u svet otići lepa slika iz Bijeljine, kao i poruka da se ovde o inkluziji ne priča, već da se inkluzija živi - poručila je Delić Selimović.

U inkluzivnim igrama učestvovali su članovi AK „Atletik“, Deca sa smetnjama u razvoju iz Dnevnog centra, članovi Koalicije „Kolosi“ - udruženja „Arta“ i „Nada“, OFK „Junajted“, kao i košarkaške ekipe iz sedam gradova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!