POKAZALI SNAGU I VOLJU DA BRANE SRPSKU: Dodik ponosan na građane

Tanjug

02. 09. 2023. u 07:35

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ponosan na građane jer su današnjim protestima na četiri lokacija, na kojima se okupilo 12.000 ljudi, pokazali snagu i volju da brane Srpsku.

ПОКАЗАЛИ СНАГУ И ВОЉУ ДА БРАНЕ СРПСКУ: Додик поносан на грађане

Foto: V. Tripić

Dodik je rekao da građani imaju pravo da iskažu svoj stav.

- Želim da kažem da postoji granica, a ne administrativna linija. To jasno piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu. Postoji razgraničenje. To je moj odgovor na ono što smo danas čuli iz Sarajeva - izjavio je Dodik za RTRS.

On je naglasio da postoji granica i u ponašanju.

- Ako političari iz Sarajeva mogu da prihvate da dođe stranac i nameće zakone mimo Ustava, onda oni ne poštuju zemlju u kojoj žive. Mi to ne prihvatamo - rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu postoji dualizam.

Predsednik Srpske je istakao da su današnji procesi veoma važni, jer možda i reši pitanja u pravosuđu.

- Ovde je na sceni jako ozbiljno pitanje. Ponosan sam na sve koji su mi dali podršku. I na svoje međunarodne prijatelje koji ne mogu da shvate da može doći stranac i nametati zakone i da postoje Sud i Tužalaštvo BiH koji delu na osnovu toga. I Sud i Tužilaštvo to mogu, jer ni oni nisu legalno postavljeni - rekao je Dodik.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo za danas najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH "zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbednosnih razloga", održani su mirni protesti na entitskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Hercegovini, odnosno Nevesinju. Građani su na pola časa obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona