ZA BOLJE LEČENJE DECE: Potpisani ugovori o saradnji između bijeljinske bolnice i beogradskih instituta

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 12. 2022. u 19:43

JZU Bolnica “Sveti Vračevi” iz Bijeljineod danas i zvanično sarađuje sa dve dečje klinike iz Beograda, Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” i Univerzitetskom dečjom klinikom “Tiršova”.

ЗА БОЉЕ ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ: Потписани уговори о сарадњи између бијељинске болнице и београдских института

foto:V Mitrić

Sporazume su potpisali profesor dr Zlatko Maksimović, profesor dr Radoje Simić i profesor dr Siniša Dučić. Bolnica Bijeljina tako nastavlja praksu dobre saradnje sa najboljim zdravstvenim ustanovama u regionu.

- Imamo dobru komunikaciju i razumevanje sa rukovodstvima obe dečije klinike iz Beograda, a danas smo tu saradnju institucionalizovali kroz ove sporazume koje smo potpisali. Naš najveći benefit je što mi imamo naša dva hirurga dr Mikajla Lazića, iskusnog hirurga i dr Branku Dakić, koja se nedavno vratila sa specijalizacije. Uz njih dvoje i specijalizacije koje ćemo dati, ova kuća će postati definitivno, najbolja bolnica koja se bavi dečjom hirurgijom. To je naš cilj za naredni period i mi ćemo to i ostvariti - kaže profesor dr Zlatko Maksimović.

Direktor Instituta “Dr Vukan Čupić” je rekao da saradnja između ove dve ustanove postoji godinama.

- Potpisivanje Sporazuma je plod angažovanja i razmišljanja profesora Maksimovića i njegovog tima. Mi smo jedna duša, jedno telo, jedna država i tako se i osećamo kad dođemo ovde. Bijeljinska bolnica je po značaju, uspešnosti, uslovima i kvalitetu odmah iza Univerzitetskog kliničkog centra u Republici Srpskoj. Potpisivanje ugovora olakšava put edukacije i dolaska na naše dve klinike, smanjujemo birokratske probleme - istakao je profesor dr Simić.

Direktor „Tiršove“ rekao je da je fasciniran organizacijom Bolnice, ali i samim dočekom – od direktora, operacionih sala, anestezije. Po njegovom svedočenju, „ je sve organizovano na zavidnom nivou“.

- Imamo saradnju sa bolnicom već 20 godina i mogu reći da pacijenti koji su upućeni na dečju hirurgiju su veoma kompleksni. Kolega Lazić rešava većinu tih urođenih mana kod dece i urgentnih stanja i to radi besprekrono. Dr Lazić je imao sreću što je za direktora došao profesor Maksimović koji je vrlo progresivan čovek i koji ovu bolnicu gura punim plućima napred i dolazak ovde za mene predstavlja veliko zadovoljstvo - izjavio je profesor dr Dučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna