TAJNA OSTALA U GROBU: Istraga o sumnjivoj smrti Petra Gajića, rođaci traže eshumaciju

V. Mitrić

04. 12. 2022. u 07:00

NAJBLIŽI srodnici domaćina Petra Gajića iz Donje Čađavice, čija je smrt već pune dve godine zagonetna, o čemu je pisao naš list, zvanično traže ekshumaciju, saznaju "Novosti".

ТАЈНА ОСТАЛА У ГРОБУ:  Истрага о сумњивој смрти Петра Гајића, рођаци траже есхумацију

Zapaljen krevet pokojnika, Foto V. Mitrić

Ekshumacija će, kako očekuje rodbina, pokazati kako je zaista nastupila smrt jer, kako tvrde, postoje dokazi da je pred smrt, pored ostalog, gorela njegova pidžama. S druge strane, ističe rodbina pokojnog Gajića, u smrtovnici, u koju su "Novosti" imale uvid, piše da je smrt nastala "zbog karcinoma":

- Sudski veštak medicinske struke, koji je pregledao Gajića sedam dana pre smrti, rekao je da nema šanse da je smrt nastupila zbog karcinoma. Ekshumacija je bitna i da se vidi da li je u kovčegu zaista telo preminulog Petra. Ovo utoliko pre što je od nas skrivano gde je bilo njegovo mrtvo telo dva dana i dve noći. Zna se dobro, mogu da posvedoče svi koji su bili na sahrani, ko je eksplicitno zabranio da se sanduk otvara. Mi najbliži nismo se ništa pitali.

Posle prijave srodnika policiji, pokrenuta je sveobuhvatna istraga. U Opštinskom javnom tužilaštvu (OJT) U Bijeljini su naveli da očekuju izveštaj policije o onome što bude, eventualno, ustanovljeno i što bi moglo da odredi dalji tok predmeta.

Malo ko veruje da je pokojnik sve što je za života stekao prepisao svojevoljno dvadesetogodišnjem komšiji. Nedoumicu kod mnogih otvara i činjenica da je Gajić preminuo samo nedelju dana nakon što je napisan testament čiji su svedoci dvojica mladića koji su tek postali punoletni.

- Da bi neko uzeo nasledstvo, čak i kada ima nesporan testament, ne može i ne sme ništa da pipne od imovine dok sud u ostavinskoj raspravi ne potvrdi nasleđe - kategorični su ovdašnji advokati.

- Ovde je naslednik, koji je prvo predstavljen kao unuk, pa se ispostavilo da nije ništa pokojniku, odavno rasprodao mnoge pokretne stvari. Nema nigde ni 134 skupocene ikone. Nešto, zaista, neviđeno u Semberiji.

Smrtovnica i zahtev za ekshumaciju, Foto privatna arhiva

I dok je "naslednik" proćerdao dosta imovine, pokojnik je jedini na seoskom groblju bez spomenika. Običaj je da se spomenik postavi najkasnije godinu dana posle smrti.

Petar je obespravio kćerku Milenu, koja je, po rečima "naslednika", nedostojna. A, otac je, uz svoju, stavio i pločicu sa njenim imenom na ogradi seoske crkve.

ĆERKA MILENA IMA SVOJA PRAVA

- Ovo je greh, i nebeski i zemaljski, da Petrova ćerka Milena ne dobije ništa, a ona je njegova jedinica. Ima pravo, ako ništa drugo, na nužni deo, a u ovom slučaju na svu imovinu - kažu srodnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)