DODIK O PODELAMA U BiH: Razgraničenje je najbolja varijanta, a moja najveća greška je što sam verovao strancima i to se više neće desiti

Novosti online

07. 11. 2022. u 21:50

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da u BiH postoje podele koje su neizbežne i da je zato razgraničenje najbolja varijanta.

ДОДИК О ПОДЕЛАМА У БиХ: Разграничење је најбоља варијанта, а моја највећа грешка је што сам веровао странцима и то се више неће десити

Foto: D. Pozderović

- Ono što je bilo pre ne može se vratiti. Kako se može vratiti 150.000 Srba u Sarajevo? Nikako. Nema više toga i ne može se vratiti, a Jugoslavija je bila velika srpska zabluda. Najveća moja greška jeste i to što sam verovao strancima i to se više neće destiti - rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je za srpski narod iz Srpske matica Srbija, a Beograd prestonica.

- Postoji deo javnosti u Srbiji koji spekulativno iznosi viđenja. Pomognuti su nekim nevladinim organizacijama koje dugoročno nanose štetu Srbima. To sam pokušao da objasnim novinarima u Beogradu u vreme izbora u BiH - rekao je Dodik za Televiziju "Una".

On je naveo da mu je ranije nuđeno da bude igrač Zapada, ali da je shvatio da su spekulativni.

- Oni žele da za svoje kompanije obezbede tržište na našim prostorima i da nam nametnu svoje vrednosti. Imamo pravo da branimo svoju državu i biće - dodao je Dodik.

On je ponovio da su članovi Centralne izborne komisije BiH iz opozicije iz Republike Srpske i muslimani koji su protiv politike koju zastupa.

Govoreći o saradnji Srpske sa Rusijom, Dodik je ponovio da bi svaki dan razgovarao sa predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom za koga je rekao da je moćan i veoma pravičan čovek.

- Uvek ima prostora da sasluša, nikada ništa ne traži, a uvek pita kako može pomoći. Zapadni lideri su stalno nešto tražili, a nikada nisu hteli da pomognu - rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH neće uvesti sankcije Rusiji, istakašvi da Srbi nikada ne smeju da zaborave da je Velika Britanija preložila Savetu bezbednosti UN rezoluciju u kojoj piše da su Srbi počinili genocid.

- Da nije bilo Rusa to bi bilo usvojeno. Eto to je ta Britanija i oni koji su na nas bacali osiromašeni uranijum - podsetio je Dodik i napomenuo da nikada nije protiv bilo kog pripadnika drugog naroda u BiH učinio ništa loše.

(SRNA)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!