GAS SKUPLJI DEVET ODSTO! Bez zvaničnog obaveštenja o skoku cena tečnog energenta

V. N.

15. 10. 2022. u 06:33

DIREKTOR preduzeća "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek izjavio je da još nisu dobili obaveštenje o povećanju nabavne cene gasa, ali da je, prema nezvaničnim informacijama, reč o poskupljenju od oko devet odsto.

ГАС СКУПЉИ ДЕВЕТ ОДСТО! Без званичног обавештења о скоку цена течног енергента

Foto: AP

Elek je rekao da su o poskupljenju gasa doznali iz medija, i da čekaju sednicu Vlade Federacije BiH (FBiH) na kojoj bi odluka o poskupljenju zvanično trebalo biti doneta.

- Pošto "Sarajevo gas" i dalje kupuje gas od "BH-gasa" i "Energoinvesta", čekamo sednicu Vlade FBiH, nakon koje očekujemo da nam zvanično saopšte novu cenu. Očekujemo da će to biti negde oko devet odsto, ali još ništa sa sigurnošću ne mogu reći - naveo je Elek.

On je najavio da višegodišnji ugovor o snabdevanju i transportu gasa između preduzeća "Sarajevo-gas" i sarajevskog "Energoinvesta" ističe u decembru, posle čega će dobavljač biti preduzeće "RS-gas".

- U tom slučaju cene za potrošače u Istočnom Sarajevu bile bi izjednačene sa ostatkom Republike Srpske, odnosno bile bi niže za desetak odsto. Novi ugovor nećemo potpisati ako ne budemo imali trojni ugovor između "Sarajevo-gasa", "Energoinvesta" i "RS-gasa" - poručio je Elek. On podseća da je trenutna cena gasa za domaćinstva i toplane u Istočnom Sarajevu 1,35 KM za metar kubni, a za komercijalne kupce 1,41 KM.

UVOZ

RUSKI "Gasprom" podiže cenu gasa za period do kraja godine, saopštila je kompanija "Energoinvest" koja uvozi gas u Federaciju BiH, a federalni ministar energetike Nermin Džindić potvrdio da je reč o povećanju od oko 10 odsto.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima