OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NAČELNIKA BAŠIĆA NA SASLUŠANJU: Miljatović kod tužioca

S. M.

13. 09. 2022. u 06:20

ALEKSANDAR Miljatović (34), osumnjičeni za ubistvo načelnika SKP PU Prijedor Radenka Bašića, predat je juče u nadležnost Tužilaštva BiH. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Miljatović je doveden kod postupajućeg tužioca.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО НАЧЕЛНИКА БАШИЋА НА САСЛУШАЊУ: Миљатовић код тужиоца

Foto Tužilaštvo BiH

- Osumnjičeni Aleksandar Miljatović doveden je radi provođenja potrebnih procesnih radnji u predmetu. Tužilaštvo BiH i policijske agencije, u okviru istrage, finaliziraju istražne aktivnosti i potrebna veštačenja u ovom predmetu - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Podsetimo, Tužilaštvo BiH je nedavno preuzelo istragu Bašićevog ubistva od Republičkog javnog tužilaštva RS.

Radenko Bašić ubijen je 21. marta u prijedorskom naselju Pećani. Bašić je peške išao na posao kada mu je ubica prišao s leđa i u potiljak ispalio hitac iz pištolja. Oružje iz kojeg je Bašić ubijen nikada nije pronađeno, kao ni čaura, a istragom je utvrđeno da je u Bašića pucano kroz platnenu vreću, upravo da bi ubica zadržao čauru.

U prvim danim istrage uhapšen je Railić, koga je prijedorsko tužilaštvo pustilo na slobodu, da bi odmah po izlasku iz zgrade ponovo bio uhapšen i sproveden u Tužilaštvo BiH nakon čega je pritvoren. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su Miljatović i Repajić.

Nakon što je "pao" na poligrafu, Miljatović je u prisustvu branioca priznao zločin, ali se u tužilaštvu branio ćutanjem. Policiji je dao detaljan iskaz u kojem je naveo da je ubistvo naručio Railić koji mu je za taj "posao" ponudio 50.000 evra. Isplata je dogovorena u dve rate. Manji deo je uzeo kao kaparu, dok je ostatak trebalo da mu bude isplaćen po obavljenom poslu.

Međutim, Railić je ubrzo uhapšen, tako da Miljatović ostatak novca nikada nije dobio.

PRATIO GA

OSUMNjIČENI Miljatović je u policiji ispričao i da je Bašića pratio određeno vreme, kako bi se upoznao s njegovim navikama, kretnjama i slično. Zanimiljivo je i da je Bašić primetio da ga neko prati i sa tom osobom se čak sreo "lice u lice" danima pre zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona