JUNAČILI SE SA MOSTA: Održana manifestacija "Dani Trebišnjice", nadmetalo se 15 takmičara

D. CURAĆ

23. 08. 2022. u 07:18

ALEKSANDAR Aleksić iz Užica pobednik je skokova sa Kamenog mosta, koji se od prošle godine održavaju u okviru manifestacije "Dani Trebišnjice".

ЈУНАЧИЛИ СЕ СА МОСТА: Одржана манифестација Дани Требишњице, надметало се 15 такмичара

Foto D. Curać

Drugo mesto osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva, dok je trećeplasirani bio Evald Krnjić iz Tuzi u Crnoj Gori.

- Ovo je prvi put da učestvujem na skokovima s mosta u Trebinju. Ambijent je prelep, organizacija je perfektna i da budem iskren nisam očekivao da ću pobediti. Mislim da su nijanse presudile jer je bio zasita veliki broj kvalitetnih skova - rekao je Aleksić.

Dino Bajrić prošle godine osvojio je prvo mesto, koje mu je ovaj put izmaklo u poslednjoj seriji.

- Prezadovoljan sam drugom pozicijom, a ono što me raduje da je sve prošlo u najboljem redu, Trebinje je jedan od najlepših gradova u BiH i svakako da me raduje da budem deo ovakve manifestacije - istakao je Bajrić.

Foto D. Curać

Tradicionalni skokovi okupili su 15 takmičara iz više gradova Srbije, BiH i Crne Gore, koji su skakali u tri serije. Tri takmičara sa najviše bodova uz diplome nagrađeni su i novčano - sa 700, 500 i 350 KM. Osim novčanih nagrada za prva tri mesta, svaki skok, u sve tri serije, nagrađen je sa po 50 KM.

Skokove je ocenjivao tročlani žiri, sastavljen od Trebinjaca na čelu sa predsednikom Petrom Čolovićem, te članovima Želimirom Popovom i Draženom Šegrtom.

- Imali smo zaista težak posao, a ono što treba istaći ove godine konkurencija je bila veoma jaka. Svi oni koji su učestvovali pokazali su veliku hrabrost i umeće, a pobednika su odlučili nijanse - rekao je Čolović.

I ove godine deo skokova sa kamenog mosta bila je i "Trebinjska slaga" u kojoj učestvuje više mladića, a koji skaču u razmaku nekoliko sekundi jedan iza drugog na isto mesto.

Organizatori "Dana na Trebišnjici" su Turistička organizacija grada Trebinja uz podršku Grada Trebinja i Hidroelektrana na Trebišnjici.

Foto D. Curać

TRKE LAĐAMA

I OVE godine održana je i trka lađama u dve konkurencije, a pobednici su nagrađeni poklon bonovima. U ženskoj konkurenciji su Jovana Pejanović i Sanja Grubač u isto vreme stigle do cilja, dok je u muškoj konkurenciji pobedu odneo Nemanja Milidragović, drugo mesto pripalo je Maksimu Vučiniću, a treće Vladimiru Staniću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)