ZLOČIN BEZ KAZNE: Dodik se oglasio na 30. godišnjicu ubistva srpskih civila u Bratuncu

Tanjug

12. 07. 2022. u 14:04

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se navršilo 30 godina kako su muslimanske snage pobile 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim i bratunačkim selima i da ni za ovaj zločin niko nije odgovarao.

ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ: Додик се огласио на 30. годишњицу убиства српских цивила у Братунцу

Milorad Dodik, Foto V. Tripić

- Ni za ovaj zločin niko nije odgovarao. Istom rečenicom, na našu žalost i sramotu svih, završavamo svako sećanje na srpske žrtve - napisao je Dodik na Tviteru.

Porodice ubijenih Srba u srpskim selima Zalazje, Biljača, Sase, Zagoni i Brod u Bratuncu danas su poručili da nedolazak predstavnika međunarodne zajednice na obeležavanje 30 godina od stradanja Srba u Podrinju pokazuje da imaju selektivan pristup pravdi, prenela je RTRS.

Služenjem parastosa i polaganjem venaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice, obeleženo je 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, koje su na Petrovdan 1992. godine ubile muslimanske snage.

Pod komandom Nasera Orića, 12. jula 1992. godine, muslimanske snage upale su u više srpskih sela u srebreničkoj i bratunačkoj opštini, ubijajući, pljačkajući i paleći sve što su stigle.

Tog dana ubijeno je 69 Srba, a ranjeno mnogo više srpskih boraca i civila, a 22 nestalo i zarobljeno.

BONUS VIDEO - DOČEK ZA PREDSEDNIKA NA ODVRAĆENICI: Vučića pozdravio okupljeni narod

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)