PRIVEDEN SA LAŽNIM DOKUMENTOM: U Hrvatskoj "pao" Jovan Jošilo, najtraženiji begunac iz Republike Srpske

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 07. 2022. u 06:11

JOVAN Jošilo, za kojim MUP RS traga od 6. aprila ove godine jer je jedan od osumnjičen u okviru akcije "Transporter", gde je pod istragom za organizovani kriminal i teška krivična dela, uhapšen je u Opatiji.

ПРИВЕДЕН СА ЛАЖНИМ ДОКУМЕНТОМ: У Хрватској пао Јован Јошило, најтраженији бегунац из Републике Српске

Jovan Jošilo, Foto Nezavisne

Naime, hrvatska policija je zaustavila je "audi 8" bugarskih oznaka i legitimisala trojicu putnika među kojima je bio i Jošilo, a koji im je dao na uvid lažna slovenačka dokumenta, saznaju "Novosti".

- MUP Hrvatske obavestio je Upravu za organizovani i teški kriminal MUP RS da su 5. jula izvršili kontrolu i legitimisanje lica koje im je tom prilikom na uvid pokazalo ličnu kartu Slovenije, u čiju verodostojnost su posumnjali, i od nadležnih organa Slovenije i MUP RS zatražili dodatne provere. Nakon provera utvrđeno je da se radi o Jovanu Jošilu, državljaninu BiH koji se nalazi u bekstvu - navode u MUP RS.

Nakon što je uhapšen, Jošilo se nalazi u pritvoru u Hrvatskoj a tužilac Tužilaštva BiH je u kontaktu sa kolegama iz Hrvatske, u vezi sa daljim aktivnostima na izručenju osumnjičenog.

Foto MUP RS

Podećanja radi, Jošilo je pobegao na dan kada je MUP RS krenuo u pretres njegovog stana.

Umakao je tako što se sakrio u gepek automobila. Isti dan je zaustavljen u Zeničko-dobojskom kantonu, ali nije zadržan jer je dao na uvid lažni identifikacioni dokument Slovenije, pa je pušten na slobodu.

Inače, Jošilo je odranije poznat policiji, a privođen je i zbog ubistvo Slaviše Ćuluma, koji je izrešetan 2020. kod Banjaluke. Jošilo je odmah nakon Ćulumovog ubistva privođen u policiju, budući da su njih dvojica godinama bili "u ratu", ali je ubrzo pušten nakon što je utvrđeno da ima alibi.

JOŠ DVA PRIVOĐENjA

SA Jovanom Jošilom u Opatiji su uhapšeni i Nenad Pajić iz Lukavice i Nemanja Zimonjić iz Istočnog Novog Sarajeva. Pajić se u bekstvu nalazi od marta 2019. kada je za njim raspisana potraga zbog sumnje da je umešan u krijumčarenje 70 kilograma skanka, čija je vrednost procenjena na oko 500.000 KM. Zimonjić je hapšen pre desetak godina zbog preprodaje droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)