DIVAC PONOVO DOKAZAO HUMANOST: Sportisti Istočnog Sarajeva organizovali humanitarnu trku za Nebojšu Mičića

M. REGOJE

07. 05. 2022. u 07:13

SA humanitarne trke pod nazivom "Sportisti za Divca", koja je organizovana s ciljem prikupljanjapomoći za Nebojšu Mičića - Divca, poslata je jasna poruka - Istočno Sarajevo ne može i neće zaboraviti njegovu nesebičnost i humanost koju je pokazivao onda kada je bilo najpotrebnije.

ДИВАЦ ПОНОВО ДОКАЗАО ХУМАНОСТ: Спортисти Источног Сарајева организовали хуманитарну трку за Небојшу Мичића

Divac sa sportistima, Foto M. Regoje

Mičić je mnogo puta trčao humanitarne trke, prodavao kilometre za pomoć onima kojima je bilo potrebno lečenje, ali i za pomoć sportskim klubovima sa prostora Istočnog Sarajeva. Nedavno ga je zadesila porodična tragedija u kojoj je izgubio suprugu, koja je umrla na porođaju.

Svoju humanost Mičić je potvrdio i ovoga puta i odrekao se prikupljenog novca, kako bi pomogao lečenju Vladimira Stanojevića iz Istočnog Sarajeva.

- Zahvaljujem se svim sportskim klubovima koji su organizovali ovu humanitarnu akciju i odazvali se. Našoj porodici novac nije potreban, našu želju niko ne može da ispuni, stoga novac želimo proslediti Vladimiru Stanojeviću, kojem je potrebno 150.000 KM za lečenje - rekao je Mičić.

Trka za Nebojšu Mičića, Foto M. Regoje

Relja Kovač, jedan od trenera u Džudo klubu Igman, koji je i organizator trke za Divca, izjavio je da je 20 klubova učestvovalo na humanitarnoj trci.

- Klubovi sa područja Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže odali su počast majci koja je dala život za kćerku, i šaljemo poruku da u ovom gradu postoje ljudi koji će biti podrška tokom devojčicinog odrastanja - rekao je Kovač.

TRAGEDIJA

PORODIČNA tragedija koja je zadesila porodicu Mičić potresla je celo Istočno Sarajevo.

Divac je u svom gradu bio veoma cenjen zbog nesebičnog pomaganja i organizovanja velikog broja humanitarnih trka za svakoga kome je pomoć bila potrebna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna