JOŠ ZATVORENA VRATA UKC: Bolnice širom RS ponovo dozvoljavaju posete pacijentima

N. BUNIĆ

21. 04. 2022. u 07:13

ZBOG relativno povoljne epidemiološke situacije, znatan broj bolnica u Srpskoj dozvolio je posete pacijentima, međutim taj primer, barem još uvek, nisu pratile dve najveće - Univerzitetsko-klinički centar RS i dobojska bolnica "Sveti apostol Luka". Prva u nizu koja je otvorila svoja vrata posetiocima nakon dve godine zabrane je bijeljinska bolnica "Sveti Vračevi".

ЈОШ ЗАТВОРЕНА ВРАТА УКЦ: Болнице широм РС поново дозвољавају посете пацијентима

Univerzitetsko-klinički centar RS / Foto UKC RS

Rukovodstvo te zdravstvene ustanove donelo je odluku u dogovoru sa Institutom za javno zdravstvo - da se u ograničenim terminima dozvole posete pacijentima.

- Posete su dozvoljene radnim danima od 14 do 15 časova, u trajanju od 10 minuta, uz strogo poštovanje epidemioloških mera koje su na snazi - uz nošenje zaštitne maske i poštovanja propisanog rastojanja između pacijenta i posetioca. Posete vikendom nisu dozvoljene - navedeno je u saopštenju te bolnice.

Isti primer sledile su Bolnica "Srbija" na Palama i zvornička bolnica.

Međutim, dve najveće - UKC RS i dobojska bolnica još uvek ne dozvoljavaju posete.

- Univerzitetsko-klinički centar će po ovom pitanju slediti upute Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo RS - naveli su iz UKC.

U Bolnici "Sveti apostol Luka" ističu da moraju biti na oprezu prilikom donošenja odluke o ponovnom dolasku posetilaca u njihovu ustanovu.

- S obzirom na to da je naša bolnica tokom pandemije korone bila opterećena prilivom velikog broja pacijenata, najvećim nakon UKC, moramo biti oprezni kada se radi o vraćanju na ustaljeni režim funkcionisanja kao što je bilo pre pandemije. Narednih dana biće razmatrana mogućnost dozvole poseta hospitalizovanim pacijentima u našoj bolnici uz poštovanje epidemioloških mera - rekli su u dobojskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu