IZETBEGOVIĆ POSTAVLJAO USLOVE: Bakir nije došao na sednicu, ali bez njega se može

Novosti online

01. 02. 2022. u 14:28

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas na posebnoj sednici Parlamenta Srpske da se u BiH mora razgovarati s ciljem prevazilaženja političkih i ekonomskih problema i očuvanja dejtonske strukture.

ИЗЕТБЕГОВИЋ ПОСТАВЉАО УСЛОВЕ: Бакир није дошао на седницу, али без њега се може

Foto: D. Gavrić

Čubrilović je rekao da je jasno da u BiH mnogo toga nije u redu, pogotovo nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo izmena Krivičnog zakonika BiH, te da je to dovelo do pogoršanja političke i ekonomske situacije.

- Sve je postalo napeto i nepredvidivo s tendencijom pogoršanja, a da je to tako potvrđuju i razgovori o izmenama Izbornog zakona BiH u Neumu, gde nisu prisustvovali predstavnici Srpske, tako da teret nepostizanja dogovora sada ne može biti na njima - rekao je Čubrilović.

On je poručio da nosioci vlasti u BiH ne smeju biti neodgovorni i ostavljati probleme budućim generacijama.

- Ako hoćemo da prevaziđemo stanje u kome se nalazimo, moramo razgovarati. Zato je neko morao prvi inicirati razgovore u BiH na način kako je predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom - rekao je Čubrilović.

On je dodao da je Republika Srpska prepoznala težinu aktuelnih problema i osećala se pozvanom da otvori razgovore o političkim i ekonomskim problemima u BiH, te je zato i zakazana posebna sednica Narodne skupštine.

Prema navodima Čubrilovića, lider SDA Bakir Izetbegović u pisanoj formi nije propustio priliku da se izjasni i postavi uslove da bi on došao.

– Naravno da se može i bez onoga koga nema. Nismo servirali zaključke, već smo hteli da vodimo razgovore o pitanjima koja se nameću iz teme. Ako svi dođemo do zajedničkih rešenja lako ćemo uspostaviti svi zajedno akte i norme ka daljem i većem međusobnom uvažavanju – zaključio je Čubrilović, pišu vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)