NALOŽEN BADNJAK U UGLJEVIKU: Svečano u hramu Svete Petke Paraskeve (FOTO)

V.Mitrić

06. 01. 2022. u 21:48

NAKON večernjeg bogosluženja, protojerej-stavrofor Mićo Pajakanović, protojerej-stavrofor Milan Topić i đakon Nemanja Marković osveštali su badnjak u prisustvu mnogobrojnih vernika i stanovnika ove podmajevičke opštine ali i onih iz dijaspore.

НАЛОЖЕН БАДЊАК У УГЉЕВИКУ: Свечано у храму Свете Петке Параскеве (ФОТО)

Foto: V.M.

Pajkanović je svim pravoslavnim vernicima Srpske pravoslavne crkve najradosniji praznik Bogomladenca Hrista čestitao sa radosnim pozdravom - "Mir Božiji, Hristos se rodi!".

Badnjak je naložio načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa dečakom Budimirom Simikićem i predsednikom Crkvenog odbora Goranom Jovičićem.

Perić je sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, građanima pravoslavne veroispovjesti, svim verujućim ljudima čestitao najradosniji hrišćanski praznik Božić.

- Naša tradicija, običaji i vera pravoslavna su održali srpski narod na ovim prostorima. Neka je sretno Badnje veče i dan Hristovog rođenja - poručio je Perić sa tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi"!

Perić je poželio da u svim ugljevičkim domovima bude samo dobro zdravlje, mir, ljubav, radost i napredak.

Svi prisutni su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu koju je priredio Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, besplatnom kuvanom vinu, ali i u vatrometu koji je priređen nakon paljenja badnjaka.

BONUS VIDEO - Božićna čestitka vernicima sa Kule Beograd novog simbola prestonice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)