DODIK POSLAO SNAŽNU PORUKU: Ponosan sam na srpski narod koji se okuplja oko SPC

S. M.

06. 01. 2022. u 14:40

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je ponosan na srpski narod koji je posvećen Badnjem danu i Božiću i okuplja se oko Srpske pravoslavne crkve.

ДОДИК ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: Поносан сам на српски народ који се окупља око СПЦ

Milorad Dodik

Posle božićnog prijema kod Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog Jefrema u Vladičanskom dvoru u Banjaluci.

Dodik je rekao da su i Badnji dan i Božić praznici naše vere i dokaz našeg postojanja.

On je istakao da je Božić praznik mira i okupljanja srpskog naroda u krugu porodice, prijatelja, vere, SPC.

- Promovišemo ljubav ne samo unutar nas, već i prema drugima različitima - dodao je Dodik.

Dodik je istakao da je zajedništvo u prazniku, u Badnjem danu i Božiću, jer je okupljanje i zajedništvo i smisao naše vere. Najradosniji hrišćanski praznik, naglašava Dodik, objašnjava život i naše postojanje.

- Ponosan sam na naš narod u Republici Srpskoj i u celini na srpski narod, koji je posvećen Badnjem danu i Božiću, te se okupljaju oko SPC - rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Da nije bilo SPC, napomenuo je Dodik, srpski narod ne bi opstao, pojasnivši da je samo Crkva mogla da spasi naše pismo, jezik i krsnu zlavu u vreme viševekovne vladavine Otomanske imperije, koja je bila usmerena protiv Srba i pravoslavlja.

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem je rekao da je Božić veoma značajan praznik i donosi spasenje ljudskom rodu, jer Bog, koji je svemoćan, pokazuje svoju snagu kroz ljubav.

- Isus Hristos je kao jedan od ljudi priveo ljudski rod spasenju, odnosno izmirenju palog čoveka u greh sa Bogom koji je večan - dodao je vladika.

Episkop je ukazao na to da je poraz demokratije u 21. veku, da nema argumenata pravde i zakona, več argument sile.

Ovde se, kaže, govori argumentima ljubavi, dobrote, pažnje prema svima ljudima i narodima za razliku od onoga što se danas vidi u svetu gde se argumenti ne vide, ljubavi nema i govori se samo argumentima sile.

-Veliki misle da mogu mnogo, ali ne mogu sve, rekao je vladika i napomenu kako je vidljivo da male narode kažnjavaju, pozivaju i prizivaju da budu dobro poslušni, a da oni pred običnim gripom - koronom stavljaju maske i više liče na vanzemaljce.

On je ukazao na to da je moć ovoga sveta veoma malog dometa, zbog čega je važno ići argumentom dobrote, ljubavi i poštenja, jer će lepota i dobrota spasiti svet.

- Ako se ne vratimo tim vrednostima, više čovek čoveku neće biti brat, već vuk - napomenuo je vladika Jefrem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili