POZNAT PROGRAM PROSLAVE DANA REPUBLIKE SRPSKE: U nedelju defile i koncerti, a svečana akademija u subotu

S. M.

04. 01. 2022. u 12:18

PROGRAM proslave Dana Republike Srpske trajaće tri dana i zvanično počinje u subotu, 8. januara, u deset časova u Banjaluci, kada će na groblju Sveti Pantelija biti položeni venci na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

ПОЗНАТ ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: У недељу дефиле и концерти, а свечана академија у суботу

Foto DPozderović

Prema Programu proslave, koga je danas objavio Kabinet predsednika Republike Srpske, potom će u 11 časova biti položeni venci na Trgu palih boraca NOR, na platou ispred hotela „Bosna”.

U 12 časova je polaganje venaca na Spomen kosturnici na Gradskom groblju, a tom prilikom biće položeno cveće i na grobnici dvanaest banjalučkih beba, takođe na Gradskom groblju

U Sokocu, 8. januara 2022. godine u 10 časova, delegacija Republike Srpske položiće venac na srpskom vojničkom spomen–groblju Mali Zejtinlik. U Modriči, 8. januara u 12 časova, delegacija Republike Srpske položiće venac na spomen-obeležje bivšeg predsednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

U Banjaluci, 8. januara u 12 časova, delegacija Kabineta predsednika Republike položiće cveće na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umetnosti RS.

U 15 časova u Kulturnom centru Banski dvor biće dodela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, a u 18 časova, u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci, biće održana svečana akademija povodom Dana Republike Srpske i time se završavaju događaji za 8. januar.

U nedelja, 9. januar, u podne u Banjaluci je svečani defile, a u 19 časova nas očekuje veliki vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP Republike Srpske, na platou ispred Palate Republike u Banjaluci.

Za 19 časova i 30 minuta u Istočnom Sarajevu počeće veliki koncert na kojem će učestvovati Leksington bend, Van Gog i Dejan Petrović.

Trećeg dana obeležavanja, u ponedeljak, Dan Republike Srpske biće obeležen u 11 časova i 30 minuta u Brčko Distriktu BiH, polaganjem venaca na Spomenik srpskim braniocima Brčkog. U 12 časova i 15 minuta planirana je svečana akademija.

- Izložbom „Vječiti Dučić“, u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, Galerija ANURS obeležava Dan Republike i započinje svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu. Otvaranje izložbe je predviđeno 20. decembra 2021. godine – saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)