POČELA PODELA NA ISKRENE I "ONE DRUGE": Poraz kandidata DNS otvorio sukobe u opozicionom bloku koji želi da dođe na vlast u Srpskoj

S. M.

21. 12. 2021. u 07:13

OD poraza kandidata DNS i opozicije za gradonačelnika Prijedora u bloku koji pretenduje na vlast u Republici Srpskoj, ne prestaju obračuni i optuživanja ko je veći opozicionar.

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА НА ИСКРЕНЕ И ОНЕ ДРУГЕ: Пораз кандидата ДНС отворио сукобе у опозиционом блоку који жели да дође на власт у Српској

Foto SDS

Najveći problem opozicije koju godinama čine SDS i PDP je prelazak DNS iz vlasti u opoziciju. Lider DNS Nenad Nešić je u konstantnim sukobima sa Nebojšom Vukanovićem, poslanikom u Narodnoj skupštini koji za Nešića kaže da nije pravi opozicionar, ali i sa predstavnicima PDP, gde su česte rasprave sa potpredsednicom Jelenom Trivić.

Inače, i predlozi koje Nešić ponudi opoziciji, nailaze na osudu. Takođe, opozicija na čelu sa SDS i PDP nije podržala kandidat DNS u Prijedoru u pravom kapacitetu, a što su iz DNS i javno rekli. Poslednji front unutar opozicije otvoren je između Vukanovića i Milovana Cicka Bjelice, visokog funkcionera SDS. Vukanović je optužio Bjelicu da nedavnim druženjem sa Dodikom i predstavnicima vlasti na Jahorini "urušava opoziciju u Republici Srpskoj".

Lider DNS Nenad Nešić oko svih dešavanja među strankama koje se protive politici vladajućeg bloka kaže da ova "talasanja" ne bi trebalo da dovedu do raspada opozicije, ali ne bi ni sasvim isključio tu mogućnost. Nešić dodaje da nije rekao "ne" Dodiku da bi mu Vukanović držao pridike "stojeći na prstima".

Milovan Cicko Bjelica, povodom Vukanovićevih optužbi, kaže da nikada neće podržati politiku koja razjeda društvo iznutra.

- Ja sam dobrim delom kriv što sam Vukanovića izvukao iz blata u kome se nalazio 2014. godine. On je poslednji koji sme pričati o SDS u koji se inače nikada nije učlanio iako se godinama šlepa na leđima te iste stranke - poručio je Bjelica.

BEZ NOVIH LICA PRETI IM POTOP

POLITIKOLOG Darko Kuzmanović kaže za "Novosti" da ukoliko se opozicija u RS ne reorganizuje i ne ponudi nova lica za najvažnije funkcije na opštim izborima sledeće godine, slede joj potop i poraz sličan onom u Prijedoru. Kuzmanović kaže da pojedinci iz opozicije, koji su na političkoj sceni decenijama, ne mogu biti alternativa jer mladi ljudi za takve pojedince sigurno neće glasati.

- Mladi traže nove ideje, energičnost, harizmatičnost, pristojnost, nadu u bolju budućnost i to je sve što treba da se ponudi da bi izašli na izbore - poručio je Kuzmanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!