DILERE ODALE PORUKE: Uhapšeni u akciji "Storidž 2" prebačeni u Tužilaštvo BiH

S. M.

10. 12. 2021. u 07:13

UHAPŠENI u akciji "Storidž 2" koji su osumnjičeni za trgovinu droge i oružja, kao i za krijumčarenje ljudi, njih 20, predati su juče u nadležnost Tužilaštva BiH. U akciji MUP RS i SIPA je pronađena i improvizovana laboratorija za uzgoj droge, a od osumnjičenih je oduzeto 11 automobila.

ДИЛЕРЕ ОДАЛЕ ПОРУКЕ: Ухапшени у акцији Сториџ 2 пребачени у Тужилаштво БиХ

Foto MUP RS

Prema informacijama od izvora bliskim istrazi u pretresima u Gradišci je pronađeno i oduzeto oko 100.000 KM u različim valutama. U objektima koje su koristili uhapšeni pronađene su i četiri puške, dva pištolja, municija. Takođe su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i memorijski uređaji. Prema nezvaničnim informacijama, ova grupa je "pala" nakon što je policija provalila mobilne aplikacije preko kojih su članovi grupe komunicirali i dogovarali poslove.

- Pohapšena grupa se sumnjiči da je drogu nabavljala na područja Crne Gore i Albanije i dalje je prebacivala u BiH i zatim prevozila u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Nemačku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Od 20 uhapšenih u sredu njih 14 je "palo" u Gradišci. To su Aleksandar Vitez (47), Filip Munjeran (30) Goran Gvozden (39), Dražen Karan (48), Dragoslav Radaković (58), Darko Vujić (50), Kostadin Balaban (29), Veljko Ugrenović, Savo Dragišić (35), Nikola Ilišević (41), Mladen Grbić (43), Saša Vidović (31) i Goran Vidović (56) i suspendovani pripadnik policije Dragan Gavrilović (41). Uhapšeni su i Radoslav (65) i Saša Narančić (38) iz Srpca, Banjalučanin Nebojša Tojagić (41), Radivoje Lekić (34) iz Laktaša te Dario Taškov (33) iz Novog Grada. Policiji se predao i Predrag Stanišljević, koji je obuhvaćen ovom akcijom.

POTERNICA

Akcijom je obuhvaćen i Milivoje Lovrenović Ćomi, za kojim je raspisana poternica za ubistvo Slaviše Stojanovića u Beogradu. U akciji "Storidž 2" uhapšen je Mladen Grbić, zet Lovrenovića, kao i Veljko Ugrenović, koji važi za Lovrenovićevu osobu od poverenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona