VELIKA HAPŠENJA PO BIH: SIPA u više gradova pretresa objekte u okviru istrage za višemilionsku prevaru

O.M.

06. 12. 2021. u 09:45

U VIŠE gradova u BiH u toku je velika policijska akcija u okviru predmeta "Bosnalijek" čiji je cilj hapšenje i procesuiranje osumnjičenih za koruptivna krivična dela u višemilionskom iznosu.

ВЕЛИКА ХАПШЕЊА ПО БИХ: СИПА у више градова претреса објекте у оквиру истраге за вишемилионску превару

FOTO: D.Pozderović

Po nalogu Tužilaštva BiH akciju sprovode policijski službenici SIPA.

- SIPA u više gradova u BiH sprovodi hapšenja i pretrese objekata u okviru istrage za koruptivna krivična dela u višemilionskom iznosu - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On kaže da se akcija sprovodi u okviru istrage organizovanog kriminala, pranja novca, zlupotrebe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska koris u višemilionskom iznosu.

- U predmetu "Bosnalije" Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u kojoj je ostvarena međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama više država. Nakon hapšenja i pretresa osumnjičeni će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu koji će doneti odluku o daljim aktivnostima - istakao je Grubešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi