SLAVIĆE NA BAŠČARŠIJI: Nakon Dana BiH u Banjaluci, stiže inicijativa iz Srpske

S. M.

27. 11. 2021. u 07:13

NAKON što je u Banjaluci u četvrtak proslavljen takozvani Dan državnosti BiH 25. novembar u organizaciji SDP, politički kor Srpske poručuje da će se 9. januar Dan Republike slaviti i obeležiti u Sarajevu. Sagovornici "Novosti" ističu da nije bitna lokacija gde će se u Sarajevu obeležiti Dan RS i da to može biti i na Baščaršiji.

СЛАВИЋЕ НА БАШЧАРШИЈИ: Након Дана БиХ у Бањалуци, стиже иницијатива из Српске

Sa ranije proslava Dana Republike / Foto S. M.

Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, kaže da je nakon skupa SDP, Banjaluka pokazala da je najtolerantniji grad na svetu, jer je ignorisala skoro 500 onih koji bi da je osvoje i ponize.

- Vidimo se 9. januara u Sarajevu - poručio je Stevandić.

I Nenadu Nešiću, lideru DNS ne smeta što je SDP napravio "turistički pohod" u Banjaluku, da bi u glavnom gradu Srpske proslavili svoj praznik.

- Nadam se da su ostavili malo novca u Banjaluci. S druge strane, Srpska je ponovo pokazala svoju širinu, otvorenost i demokratičnost, i da su svi ravnopravni i slobodni, i da mogu slaviti svoje praznike. Na to sam ponosan. Takođe, razmislićemo da i mi počnemo organizovati proslave u Sarajevu povodom Dana RS. Bilo bi lepo da i mi imamo tu istu slobodu i prava u Sarajevu, kao i oni u Banjaluci. Trebalo bi da pokažu razumevanje ako su u Banjaluku došli iz uverenja, a ne inata i s nadom da će isprovocirati neki incident - zaključio je Nešić.

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da se Dan Republike ne slavi da bi bilo koga vređali, provocirali.

PRAZNICI

SRPSKA poštuje sve koji žive u BiH i traži poštovanje za svoje praznike. Proslavićemo Dan Republike na veličanstven način, a ovaj praznik se slavi i izvan granica Srpske.

- Nećemo nikada slaviti Dan Republike da bi nekoga provocirali - poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)