U TOKU AKCIJA "BJEGUNAC": Pretresi na 20 lokacija, pod lupom i policajci

O.M.

22. 11. 2021. u 11:01 >> 16:38

VIŠE od kilograma marihuane i 100 grama kokaina otkriveno je i zaplenjeno u akciji "Begunac", koju sprovode Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i policija Brčko distrikta.

У ТОКУ АКЦИЈА БЈЕГУНАЦ:  Претреси на 20 локација, под лупом и полицајци

FOTO: D.Pozderović

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i na meti istražitelja je 15 osoba, među kojima su i dvojica "prljavih" policajaca brčanske policije, osumnjičenih za organizovani kriminal i neovlašćenu proizvodnju i promet drogom.

- Akcija "Begunac" je usmerena protiv više osoba, osumnjičenih da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlašćenom nabavkom i prodajom droge u Brčkom, Bijeljini, Pelagićevu, Špionici i Orašju - rekla je portparol Policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Ona kaže da su izvršeni pretresi na 22 lokacije, koje se dovode u vezu sa osumnjičenima.

- Pretreseno je 18 stambenih objekata, tri vikendice i jedan privredni objekat. Akcijom je obuhvaćeno 13 osoba i dva policijska službenika. U pretresu je pronađeno i oduzeto 1,05 kilograma marihuane i više od 100 grama kokaina - rekla je Hukičevićeva.

Akcija "Begunac", Foto Policija Brčko distrikta

Portparol SIPA Jelena Miovčić kaže da je akcija započeta u nedelju nakon što je na graničnom prelazu Orašje uhapšena jedna osoba. Aktivnosti su nastavljene juče ujutro kada su po nalogu Osnovnog suda u Brčkom inspektori SIPA i brčanske policije upali u kuće 14 osumnjičenih.

- Nakon hapšenja na granici izvršen je pretres osumnjičenog i njegovog vozila, dok je na području Bijeljine pretresena kuća i vikendica koju osumnjičeni koristi - rekla je Miovčićeva, navodeći da će više informacija biti saopšteno po završetku akcije.

POKUŠAJ BEKSTVA

KAKO nezvanično saznajemo, akcija "Begunac" naziv je dobila po osumnjičenom koji je uhapšen na graničnom prelazu Orašje. Navodno je on saznao da je na meti istražitelja i da mu se sprema hapšenje pa je pokušao da pobegne u Hrvatsku, ali je u tome sprečen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)