SIPA U GRADIŠCI JURI STRAHINJINOG UBICU: Lovrenović blizak vrhu srpskog podzemlja

E.V.N.

11. 11. 2021. u 10:49

SIPA u Gradišci traga za Milivojem Lovrenovićem, za kojim je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je umešan u ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

СИПА У ГРАДИШЦИ ЈУРИ СТРАХИЊИНОГ УБИЦУ: Ловреновић близак врху српског подземља

Foto: Z. Jovanović/Instagram

Lovrenović godinama važi za čoveka bliskog samom vrhu srpskog podzemlja. Operativno policija ga je dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, ali ni za jedno nije procesuiran.

Lovrenović je vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradišci. Najpoznatiji je kafe bar "Kajak klub" na obali reke Save, kao i splav "Archangel". 

Foto: Printskrin

Milivoje Lovrenović

U javnosti se poslednji put pominjao u decembru prošle godine nakon što je, slaveći rođenje unuka, nasred ulice pucao u vazduh iz dva pištolja. Snimak je dospeo na društvene mreže pa je policija za Lovrenovićem raspisala potragu. Naknadno se sam javio policiji i ubrzo je pušten na slobodu.

Privođen je zbog podmetanja bombe na kuću u Banjaluci, ali i nakon što je usred bela dana u martu 2014. u kafiću na obali Save pretukao Milana Vujičića zvanog Vujka, lokalnog kriminalca koji je ubijen u oktobru 2015. godine.

Policija je Lovrenovića saslušavala u vezi sa tim ubistvom, ali zvanično nikada nije bio osumnjičen za taj zločin, niti je ubistvo rasvetljeno. Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvetljenog ubistva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u julu 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim delima.

BONUS VIDEO:

NASTAVAK SUĐENjA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Suprug Zoran stigao na ročište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024